Пољопривредник из Чачка кажњен због речи: „Ти онда зови Вучића, нека га он води до болнице“

МИЛОШ ПАЈОВИЋ ДОВЕЗАО КОМШИЈУ ДО БОЛНИЦЕ, ПА РЕКАО ДЕЖУРНОЈ ЛЕКАРКИ ДА НЕ МОЖЕ И УНУТАР ЊЕ

Милош Пајовић

  • ПАЈОВИЋ: „Нисам био бахат, већ сам јој само рекао да позове Вучића ако нема довољно особља које би комшију Предрага могло да превезе на одељење хирургије. Сматрао сам да је довољно што сам комшију довезао у болницу. Рекао сам да не могу да га водим на друго одељење, јер ме чекају људи на њиви и да сам директно са поља дошао у болницу, неадекватно одевен
  • Функционер Двери Милан Рогановић, који је до скоро био запослен у чачанској болници као лекар, рекао је да није обавеза пратилаца да пацијента одведу на специјалистичке прегледе, већ да то мора урадити медицинско особље. Оценио је да је кажњавање Пајовића (са 10.000 динара) због помињања Александра Вучића повратак у време вербалног деликта

        ПОЉОПРИВРЕДНИК из Мршинаца код Чачка Милош Пајовић (22), кога је Прекршајни суд у том граду казнио са 10.000 динара, јер је помињањем имена премијера Александра Вучића у чачанској болници нарушио јавни ред и мир, одбацио је данас наводе особља болнице по којима је у комуникацији с дежурном докторком био непријатан и бахат.

        На конференцији за новинаре, коју је организовао покрет Двери, Пајовић је казао да ни у једном тренутку није повисио тон током разговора с дежурном докторком чачанске болнице.

        „Нисам био бахат, већ сам јој само рекао да позове Вучића ако нема довољно особља које би комшију Предрага могло да превезе на одељење хирургије“, казао је Пајовић.

        Он је додао да је сматрао довољним то што је комшију довезао у болницу.

        „Рекао сам да не могу комшију да водим на друго одељење, јер ме чекају људи на њиви и да сам директно са поља дошао у болницу, неадекватно одевен,“ рекао је Пајовић.

        Пајовић је најавио да ће на пресуду чачанског Прекршајног суда уложити жалбу и захвалио бројним људима који су му се преко друштвених мрежа јавили и понудили новчану помоћ у плаћању казне.

        Функционер Двери Милан Рогановић, који је до скоро био запослен у чачанској болници као лекар, рекао је да није обавеза пратилаца да пацијента одведу на специјалистичке прегледе, већ да то мора урадити медицинско особље.

        Он је оценио да је кажњавање Пајовића због помињања Александра Вучића повратак у време вербалног деликта.

        „Да ли се то враћамо у време вербалног деликта? Да ли било ко, ко у некој ситуацији помене власт, мора да страхује да ће бити суочен с новчаном казном? Да ли ће то постати пракса и убудуће“, упитао је Рогановић.

        Пајовић је у априлу прошле године, док је кроз село возио трактор, угледао свог комшију како непомично лежи поред пута, пришао му је и пошто је установио да је у критичном стању, отрчао је до куће удаљене скоро два километра и довезао аутомобил којим га је довезао у чачанску болницу на ургентно одељење.

        Позвао је медицинску сестру и докторку да преузму његовог комшију из возила јер није могао да хода, а докторка је након кратког прегледа рекла Пајовићу да је потребно да комшију са упутом одведе у хируршку амбуланту.

        Када је Пајовић рекао да то не може да уради, докторка је одговорила да није њена обавеза да води пацијенте на друго одељење.

        У пресуди Прекршајног суда наводи се да је Пајовић кажњен због реченице у којој је дежурној докторки Ургентног центра чачанске болнице рекао „па ти онда зови Вучића, нека га он води до болнице, а ја одох кући“.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

misko's picture
misko 20:08 20.03.2017.

  • +6
Voting is closed.

hahah dobro joj je rekao a stoka koja ga je kaznila za ovo treba da izgubi posao odmah, jer je prekoračio ovlašćenja.Bilo bi jako pametno da se vučić lično zainteresuje za ovaj slučaj jer hteo ne hteo sad je i on umešan i samo ako ima dovoljno mozga da odreaguje BAŠ na ovakve gluposti DRŽAVNE PLAĆENE ADMINISTRACIJE (jer sudija je plaćeni činovnik uprave države) može da računa na podršku birača.Normalan čovek ne bi ni pokušao da kažnjava ovakve verbalne sukobe na trotoaru ,ali možda lik koji olako deli kazne ima i neke druge politčke namere a meni one ne izgledaju nimalo prijateljske prema vučiću. Sa druge strane možda je kadija GLUP i ZATO bi vučić i trebao da pošalje nekoga da istraži ŠTA se tu desilo i KO se tu pravi lud i pravi aferu od nebuloza, usred političke kampanje. Da sam na njegovom mestu ja bih upoterebio uticaj jer TO i jeste njegov posao u ovakvim situacijama, pošto je ovaj čovek potpuno NEOPRAVDANO kažnjen ničim izazvan:)

тек успут's picture
тек успут 21:06 20.03.2017.

  • +4
Voting is closed.

Па то значи да сада више не смемо ни да скандирамо Александру Вучићу! Дакле, једино нам преостаје да се оглашавамо са ав, ав, ав, а што нам сугерише и предизборни плакат.

jonbonjovi's picture
jonbonjovi 08:33 21.03.2017.

  • +5
Voting is closed.

Da to je zanimljivo, mora se lajati na latinici AV, AV, a ime mu gore na cirilici.

Додај коментар