Осам чланова Савета Универзитета у Крагујевцу поднело оставке

ОВЕ ГОДИНЕ ДВА ПУТА ОДБИО ДА РАЗРЕШИ РЕКТОРА НЕБОЈШУ АРСЕНИЈЕВИЋА

  • Арсенијевићу „приписано бахато понашање, махинације, рођачко запошљавање“, да је „средио“ сину да докторира и пре него што је завршио основне студије и запослио га на Факултету медицинских наука, а Агенција за борбу против корупције предложила је његово смењивање

        ОСАМ чланова Савета Универзитета у Крагујевцу поднело је оставке на те функције, потврдио је агенцији Бета ректор тог Универзитета Небојша Арсенијевић.

        Савет има 19 чланова. Седница Савета заказана је за понедељак, 18. јуна. Савет је позвао министра просвете и премијерку Ану Брнабић да присуствују. На тој седници требало би да се размотри решење министра о смени Арсенијевића и укидању докторске титуле његовом сину Александру.

        Тај Универзитет опет је дошао у жижу јавности због афере са ректором Арсенијевићем.

        Досадашња чланица Савета професорка Правног факултета Снежана Соковић потврдила је агенцији Бета да је јуче поднела оставку, али није желела да коментарише разлоге за то.

        Незванично се сазнаје да су оставке поднели и Александар Пауновић и Видан Папић, Владимир Поломац, Никола Макојевић, Славиша Шалинић.

        Арсенијевић је казао да је било притисака на чланове Савета и да су им нуђене „типске оставке“.

        Он је рекао да је Управном суду поднео пријаву за обуставу извршења решења које је министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић издао поводом смене Арсенијевића.

        Савет је ове године два пута одбио да разреши дужности ректора Небојшу Арсенијевића и да поништи јавну исправу о стеченом звању или називу доктор наука његовом сину Александру Арсенијевићу.

        Главни разлози за смењивање Арсенијевића су незаконит докторат његовог сина Александра, јер је докторске студије уписао, а да није завршио факултет, и решење Агенције за борбу против корупције о смењивању Арсенијевића. Као разлог се наводи и то што органи Универзитета и Медицинског факултета нису поступали по препорукама министарства и Агенције.

        Медији су раније писали да је Арсенијевићу „приписано бахато понашање, махинације, рођачко запошљавање“, да је „средио“ сину да докторира и пре него што је завршио основне студије и запослио га на Факултету медицинских наука, а Агенција за борбу против корупције предложила је његово смењивање.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари