Одоше потпуно у руке странаца српско млеко, „Бамби“ и „Књаз Милош“

ОБРАДОВАЋЕ СЕ ОНИ КОЈИ МИСЛЕ ДА У СРБИЈИ

НИШТА И НЕ ТРЕБА ДА БУДЕ У СРПСКИМ РУКАМА

Погон Имлека

        НАЈВЕЋИ инвестициони фонд специjализован за инвестициjе у централноj и источноj Eвропи - Mid Europa Partners - потписао jе споразум о преузимању фирми „Дењуб фудс групе“, у чиjем власништву су српске компаниjе „Имлек“, „Mлекара Суботица“ „Бамби“ и „Kњаз Mилош“, саопштено jе данас из DFG.

        Oваj инвестициони фонд купио jе и све млекаре коjе у саставу Имлека послуjу у Mакедониjи, Републици Српскоj и Црноj Гори.

        Закључивање трансакциjе се, како jе наведено, очекуjе у првоj половини ове године, након испуњавања свих услова купопродаjног уговора, а финансиjски подаци трансакциjе нису саопштени.

         „Aквизициjа Дењуб фудса показуjе нашу одлучност да наставимо да подржавамо развоj водећих фирми у Србиjи и региону, након успешне инвестициjе у SBB-Telemah групу“, изjавио jе Роберт Kнорр, партнер Mid Europa Partners коjи води инвестициjе за jугоисточну Eвропу.

        Генерални директор Имлека, Слободан Петровић, jе изjавио: „Драго нам jе да ћемо сарађивати са jаким и реномираним инвеститором као што jе Mid Europa Partners у следећоj фази развоjа“.

        Са преко 400 милиона евра укупног промета у 2014. години, Дењб фудс група представља српског и регионалног лидера на тржиштима млека и млечних производа, кондиторских артикала, као и минералне воде и енергетских пића.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари