НИКОЛИЋ: Не треба организовати локалне изборе на Космету

ЕВО ВЕРОВАТНО НАЈПРЕНОШЕНИЈЕГ ТЕКСТА НА ИНТЕРНЕТУ ПОСЛЕДЊИХ НЕДЕЉА

  • Две косовске општине (Звечан, Зубин Поток) могле би, на основу резултата парламентарних избора у Србији, да формирају општинска већа и без формалног спровођења гласања - иницирао председнички кандидат СНС Томислав Николић
  • Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић, функционер СНС-а, рекао да ће се локални избори у Звечану и у Зубином Потоку сигурно одржати

         Нови Пазар - Кандидат Српске напредне странке (СНС) за председника Србије Томислав Николић оценио је јуче да 6. маја не треба организовати локалне изборе на северу Косова.

         Николић је за агенцију Бета у Новом Пазару рекао да би две косовске општине (Звечан, Зубин Поток) могле, на основу резултата парламентарних избора у Србији, да формирају општинска већа и без формалног спровођења гласања.

         „Значи, све партије које буду учествовале на изборима у Србији имале би сразмерно право да учествују у тим општинским већима. То би опет били избори. Ако није формално потребно да организујемо изборе, зашто бисмо”, рекао је лидер напредњака.

         Пре него што се шеф СНС-а Томислав Николић огласио поводом локалних избора на КиМ, чланица председништва Јоргованка Табаковић је „у очекивању званичног става СНС-а о томе”, рекла за „Политику” да су локални избори „свакако боље решење од постављања привремених органа којима ова влада Србије постаје свеопшти власник воље грађана”.

         Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић, функционер СНС-а, рекао је јуче да ће се локални избори у Звечану и у Зубином Потоку сигурно одржати. Мандат локалним самоуправама у остале две општине на северу Косова, Митровици и Лепосавићу, још траје, па ту избори нису ни расписани.

         Николић је пре само недељу дана у склопу предизборне кампање боравио на северу Косова и Метохије, али се тада није изјаснио да ли је „за” или „против” локалних изборе на КиМ. На Тргу Шумадија у Косовској Митровици окупљеном народу је поручио да жели да их уведе у ЕУ, али да грађани знају који услов никада неће моћи да испуни, додајући да га није чуо до сада и да не треба да га постављају.

         „Ако вам кажем поставите барикаде, ноћиваћу на њима. Ако неко хоће да вас бије, мораће прво да бије мене, као председника Србије”, поручио је Николић и обећао да ће чим победе звати и Демократску странку да учествује у преговорима о Косову и Метохији, али и све друге странке које имају посланике у парламенту.

         П. Р.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари