На своју руку се понудила ДС да формирају „патрљак владу“

МАЈА ГОЈКОВИЋ И ЊЕНА НАРОДНА ПАРТИЈА ИСКЉУЧЕНИ ИЗ УРС

  • Председништво УРС: Народна партија је покушала да уруши јединство и нанесе штету Уједињеним регионима Србије, због чега је данас донета једногласна одлука о њеном искључивању
  • ГОЈКОВИЋ: „Називати владу Србије у настајању патрљком - то остављамо онима који имају намеру да бираче ове државе окарактеришу на тај начин, а да ли је неко патрљак или патуљак у политичком животу Србије, то ће показати будући дани и месеци“

            ПРЕДСЕДНИШТВО Уједињених региона Србије искључило је Народну партију маје Гојковић из УРС.

            У саопштењу о тој одлуци пише: „Председница те партије, Маја Гојковић, у више наврата је у последњих месец дана грубо прекршила коалициони споразум и одлуке Председништва УРС-а. Упркос одлуци Председништва да се преговори са потенцијалним партнерима на републичком и на локалном нивоу о формирању власти воде јединствено, Маја Гојковић их је водила самостално, неовлашћено и у свом личном интересу.

            Она је два мандата која је добила на изборној листи „Уједињени региони Србије - Млађан Динкић“, иако у Новом Саду није прешла цензус, мимо знања и сагласности Председништва УРС-а самостално понудила Демократској странци за покушај формирања тзв. „патрљак владе“. Осим тога, Народна партија је мандате освојене на листама УРС-а на локалним изборима у Лесковцу, Нишу и Младеновцу такође злоупотребила у сопственом интересу.

            Оваквим поступцима Народна партија је покушала да уруши јединство и нанесе штету Уједињеним регионима Србије, због чега је данас донета једногласна одлука о њеном искључивању из УРС-а.

            Председништво УРС-а се захваљује Маји Гојковић на досадашњој сарадњи и жели јој пуно успеха у даљем политичком раду“.

            А Маја Гојковић је - реагујући на одлуку, за коју је сазнала преко медија - прво рекла да њена партија поштује став Уједињених региона Србије изнет у предизборној кампањи да им је Демократска странка „природни партнер“ и да ће прво разговарати са кандидатом за премијера Борисом Тадићем о формирању владе. Па подвукла:

            „Називати владу Србије у настајању патрљком - то остављамо онима који имају намеру да бираче ове државе окарактеришу на тај начин, а да ли је неко патрљак или патуљак у политичком животу Србије, то ће показати будући дани и месеци“.

            При том је указала: да НП нико није обавестио о одлуци Председништва УРС, нити их је позвао на састанак, ако је, како каже, „уопште Председништво и одржано“.

            „Не бих тумачила туђе политичко понашање. НП је самостална странка и не желимо да се утапамо ни у какву политичку партију УРС, коју Г17 има намеру да створи од јесени“, казала је Гојковић.

            Према њеним речима, сам чин искључивања без позивања неког да било шта каже сведочи о односима у УРС-у и природи те политичке организације.

            Она је додала да јој је драго што је НП помогла неким политичким странкама да пређу цензус заједничким напорима, али да је сада време да се политички разиђу.

            Гојковић је најавила да ће два посланика те странке наступати самостално и да ће о томе наредних дана обавестити парламент.  

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари