Могерини очекује да Србија 2018. призна „Косово“ и то назива „квалитативним скоком“

БРНАБИЋ НАГЛАСИЛА ДА ЈОЈ НЕ БИ БИО ПРОБЛЕМ НИ ДА СЕ СРЕТНЕ И ПРЕГОВАРА СА ХАРАДИНАЈЕМ

        ВИСОКА представница Европске уније Федерика Могерини је данас у Бриселу изјавила да Европска унија, Београд и Приштина раде на утврђивању садржине „нове фазе Дијалога“ у децембру и нагласила да „квалитативни скок“ у нормализацији односа две стране очекује током идуће године.

        Федерика Могерини је то рекла на конференцији за штампу заједно с председницом владе Србије Аном Брнабић, која је истакла да је договор да се дијалог подигне на ниво председника Србије и Косова сврсисходан зато што се преговори померају од дневних политичких тема, јер је дијалог заустављен поред осталог кад у Приштини није могла да се формира влада, а сад се на Косову очекују и локални избори.

        Ана Брнабић је навела и да је то добро и зато што је српски председник Александар Вучић и претходно био носилац дијалога, разговарао с Хашимом Тачијем, па ту „постоји институционална меморија дијалога и нема потребе да се губи време и дијалог може да се настави“.

        Одговарајући на питање новинара да ли би се састала и с председником приштинске владе Рамушом Харадинајем, српска премијерка је додала да српска влада има велику улогу у примени договора у дијалогу и нагласила да уколико буде потребно да се и она као председница владе укључи у дијалог, „онда је мој посао да радим у интересу грађана и штитим интересе Србије“.

        „И зато немам проблема да се видим с било ким са ким треба да се видим и да се договарамо о бољој будућности Србије, о нормалнијој ситуацији у региону и о стабилнијем региону, за који мислим да је приоритет једнако важан као наше европске интеграције, јер једног без другог нема“, подвукла је Ана Брнабић.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

wrtikappa's picture
wrtikappa 00:15 12.10.2017.

  • +14
Voting is closed.

Alaj ljepotica ,nebih se ni golub spustio da odmori na njih,nebih se cak ni istovario!

Slobodanka's picture
Slobodanka 11:18 12.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

Federika Mogerini isto kao i Žan-Klod Junker, Donald Tusk i drugi šefovi unutar Evropske komisije nisu dobili ni jedan jedini neposredni glas na nekim izborima, a vladaju velikim prostorom Evrope na kom živi 500 miliona stanovnika.
Ana Brnabić koja ovde razgovara sa naše strane niti je učestvovala niti je dobila neki glas na nekim izborima u Srbiji.
Ko to onda, preko njih tako privedenih na visoko funkcije, odlučuje o zemljama EU Evrope, o Srbiji, a i o Kosovu?!

Sami izbori su prilično velika farsa, a kad se pogleda i sve ostalo ispada da cela priča o demokratiji je baš velika lopovska obmana i podvala. Iluminati su poznati po tome da vole da izvode baš velike podvale i gotovo javno tj. vidno (gotovo naočigled svima), a da te podvale ipak ne budu prepoznate tj. ostanu neprimećene.

Slobodanka's picture
Slobodanka 13:04 12.10.2017.

  • +12
Voting is closed.

Najpre za Albaniju, a preko nje za Kosovo i Metohiju svojevremeno su veoma bili zainteresovani i Musolinijevi fašisti. Da li je pomenuti "kvalitativan skok" nastavak tih starih igara?
U vreme okupacije nacističke Nemačke u Srbiji Milan Nedić je bio predsednik kvinsliške marionetske vlade. Nemačke okupacione vlasti su ga postavile za predsednika marionetske Vlade narodnog spasa sa ciljem da lakše uguše ustanak u Srbiji. Pre njega Milan Aćimović je bio na čelu prve kolaboracionističke srpske vlade nakon kratkog Aprilskog rata 1941.godine.
Da li nam se nekako taj deo istorije ponavlja?
Okupatorska podela Jugoslavije 1941.godine takodje je podrazumevala Srbiju bez Kosova. Mapa:
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%BE...

"...За разлику од делова Југославије које је анектирала директно, Италија је југословенска подручја у суседству свог протектората Албаније анектирала као саставне делове овог протектората.
Албанији су тада прикључени западни делови Македоније, источни делови Црне Горе, као и највећи део Косова (!!!)."

U Hitlerovo vreme za razliku od danas sever oko Kosovske Mitrovice ipak je pripadao Srbiji.
"...Немачки протекторат (марионетска држава) Србија формиран је на већем делу територије касније познате као Централна Србија, источном делу Војводине (Банат) и северном делу Косова (околина Косовске Митровице)..."
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%BE...

Iz teksta interesantno je uporediti i BIH 1941 sa BIH 1991-1992 godine...

Zorbas's picture
Zorbas 13:53 12.10.2017.

  • +12
Voting is closed.

На крају ћемо вам ми, СРБИ, свима дати КВАЛИТАТИВНИ СКОК!
Ништа ново. Као и обично. Само ћемо после тога бити много паметнији него до сада.

Додај коментар