Министар одбране Србије се предао пред Тачијем и његовим газдама са Запада

ШУТАНОВАЦ ЛУКАВО ТВРДИ ДА СУ ЉУДИ ВАЖНИЈИ ОД ХЕКТАРА И СВЕТИЊА,

КАО ДА ЉУДИМА НИСУ ПОТРЕБНИ - И ХЕКТАРИ И ЊИХОВЕ СВЕТИЊЕ

  • Сматрамо да север мора да има специфичност у односу на Космет, јер тамо функционише регија која је независна од Приштине, рекао је Драган Шутановац
  • Српске светиње пре свега су Срби, па онда наши културно-историјски и верски споменици. Уколико не буде Срба, нагласио је Шутановац, ти споменици ће ишчезнути као што су неке цивилизације ишчезле
  • Сматрамо, нагласио је, да север мора да има специфичност у односу на Космет, јер тамо функционише регија која је независна од Приштине
  • ФАКТИ: Само министар одбране Бориса Тадића може да истовремено тврди да „север мора да има СПЕЦИФИЧНОСТ у односу на Космет“ и да то није ни прећутно признање независности Косова! Па шта је Косово, које сви страни заштитници режима Тадић-Шутановац признају за независну државу, ако је максимум максимума да север има тек СПЕЦИФИЧНОСТ у односу на Косово?! Али, шта и очекивати од министра разоружавања Србије који, очито, нема намеру да ратује ни за границе Србије, ни за хектаре, ни за СПЕЦИФИЧНОСТ?! А и ко би за њим кренуо ако би позвао „За мном!“ - осим што би се, можда, неки „ухватили“ на тек печену јагњетину?

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Политика „и Косово и Европа“ није изгубила смисао осим у главама оних који тај смисао виде искључиво у хектарима, а ако у фокус ставимо живот, то су и даље два одвојена колосека, изјавио је министар одбране Србије и потпредседник Демократске странке Драган Шутановац, истичући да без људи територије губе сваки смисао.

        „Подсетићу да ми те хектаре нисмо контролисали још од 1999. године, чак ни један добар део хектара унутар Србије нисмо контролисали до 2001. године“, рекао је Шутановац у разговору за Политику.

        „Ако у фокус ставимо живот, то су и даље два одвојена колосека“, истакао је Шутановац и додао да нико не може да нас спречи да бринемо о људима који живе на КиМ.

        „У мом систему вредности најважнији су људи, без њих територије губе сваки смисао“, истакао је он.

        Коментаришући једно од решења о којима се говори у последње време - посебан статус за север Косова, Шутановац је рекао „да север мора да има специфичност у односу на Космет, јер тамо функционише регија која је независна од Приштине“.

        Сматрамо да север мора да има специфичност у односу на Космет, јер тамо функционише регија која је независна од Приштине“, рекао је Шутановац.

        Он је додао да „чак и они који покушавају да у 'Преокрету' прикажу своју политику не кажу да треба признати независно Косово“.

        Све време покушавамо, напоменуо је он, да у жижу проблема и решења поставимо људе.

        „Српске светиње пре свега су Срби, па онда наши културно-историјски и верски споменици. Уколико не буде Срба, ти споменици ће ишчезнути као што су неке цивилизације ишчезле“, указао је Шутановац.

        Према његовим речима, морамо, пре свега, да се побринемо да Срби у енклавама имају загарантовану безбедност и буду упослени.

        „С друге стране, чињеница је да Приштина на северу Косова не може да успостави режим, па због тога и Европа и свет траже решења кроз дијалог. Сматрамо да север мора да има специфичност у односу на Космет, јер тамо функционише регија која је независна од Приштине“, рекао је Шутановац.

        Шутановац тврди да то није прећутно признање независности Косова.

        „Сви који данас безуспешно убеђују грађане да влада и председник иду корацима ка независности, управо су они који су највише учинили за независност 90-их година, било да су били у власти или је подржавали, делећи исти систем вредности“, рекао је Шутановац. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари