Михајловић: Турска се укључује у изградњу пројекта изградње аутопута Београда-Сарајево

„ЗАЈЕДНО СА ТУРСКОМ ЋЕМО ДЕФИНИСАТИ НАРЕДНЕ КОРАКЕ У ТОМ ПРОЈЕКТУ“

Зорана Михајловић

        ПОТПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да се Турска укључује у изградњу пројекта изградње ауто-пута Београда Сарајево, саопштено је из кабинета Михајловићеве.

        Током дводневне посете турског председника Реџепа Тајипа Ердогана Србији, која почиње вечерас, Михајловић и с министар саобраћаја, поморства и комуникација Турске Ахмет Арслан ће потписати писмо о намерама за јачање и проширење сарадње у области саобраћаја и инфраструктуре.

        „Турска је од самог почетка подржавала овај пројекат, а сада имамо и писмо о намерама којим се потврђује спремност Турске да се активније укључи у реализацију овог пројекта. То значи да ћемо заједно са Турском дефинисати наредне кораке у реализацији овог пројект", каже Михајловић.

        Министарка је додала да се тим документом охрабрују инвестиције у транспортну инфраструктуру Западног Балкана и подстиче сарадња Србије и Турске у тој области.

        Михајловић је подсетила да се убрзано унапређују односи Србије и БиХ у области инфраструктуре.

        „Ово није први пројекат који Србија реализује заједно са Босном, али ће бити највећи до сада, после изградње моста Љубовија-Братунац са заједничким граничним прелазом, изградње вртића и реконструкције главне улице у Сребреници и договора о заједничком одржавању мостова на Дрини“, додала је она.

        Траса тог ауто-пута кроз Србију ће се наставити на постојећу трасу Коридора 11, на деоницу од Прељине до Пожеге, дужине 31 километар, а од Пожеге преостаје да се изгради 60 километара ауто-пута, преко Ужица до Котромана, на граници с БИХ, односно Републиком Српском.

        По првим проценама, изградња тог дела ауто-пута би коштала 830 милиона евра, рекла је министарка.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 19:44 09.10.2017.

  • +12
Voting is closed.

Nijedan normalan Srbin ne bi baš nikada doveo vekovnog neprijatelja SRPSKOG NARODA totalitarno genocidnu prevarantsku Turčinsku na SRPSKU ZEMLJU u jugoistočnoj Evropi (živeo naš AUTOPUT SRPSKIH OSLOBODIOCA Beograd-Vukovar-Srebrenica-Sarajevo)!

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 19:48 09.10.2017.

  • +2
Voting is closed.

Ko god pomaze da se gradi tuda kuca taj
ima pravo na dio njen
kucko jedna Masonska.
Erdogan je Masonska olos kao i ti.
Ne dozvoliti sirenje Islama na Serbsku teritoriju.
Takav nacin koja Turska zeli je povratak na Balkan i okupacija Serbskog roda.
Nadam se budenju ovog naroda da svati koja ste vi Fukara svi do jedan na vlasti.
Prokleto vam seme bilo.

milovan's picture
milovan 21:12 09.10.2017.

  • +13
Voting is closed.

Bolje bi bilo da nam je Zorana objasnila, zasto nas Berlin i Brisel ometaju u izgradnji brze pruge do Budimpeste? Prvo Juzni tok pa sad pruga, izgleda da je geopolitika komplikovana za mnoge. Erdogan je kao i njegova Turska stari prijatelj Berlina. Auto put Sarajevo, Beograd, Ali da Ide preko Pazara KosMeta preko Bugarske i Carigrada do Bagdada. Davni san
Ota Bizmarka.

Додај коментар