Мићуновић: Незадовољство влашћу расте, али то не могу искористити старе фигуре на политичкој сцени

„ПОКАЗАЛИ СУ СЕ СЕБИЧНИМ И НЕДОВОЉНО ЧВРСТИМ, СВЕ СУ МАЊЕ ШАНСЕ ДА ТАКВИ НЕШТО УРАДЕ“

Драгољуб Мићуновић

  • „Саша Јанковић је био заштитник грађана, политички неутрална личност, без политичког искуства и сопствене странке. Делимично захваљујући активној подршци ДС он је на председничким изборима добио много гласова. После тога је негде стао“

        ПОСЛАНИК Демократске странке (ДС) у Скупштини Србије Драгољуб Мићуновић изјавио је да је шанса да старе фигуре на политичкој сцени спроведу обрт на предстојећим изборима сваким даном све мања.

        Мићуновић је за Дојче веле - упитан да ли су београдски избори шанса за опозициону победу и да ли ће је опозиција искористити или се поново исцрпљује у причи о колонама и могућим коалицијама - рекао да на жалост мисли да је на делу неорганизованост и „себичлук појединих људи који изазивају апатију код бирачког тела“.

        „Парадокс је да незадовољство овом влашћу расте, то је сигурно, али с друге стране се не може ништа урадити са старим фигурама које су се показале недовољно чврстим и принципијелним и које су изгубиле поверење грађана. Шанса да такви спроведу обрт је сваким даном све мања“, казао је Мићуновић.

        Он је навео да догађаји избацују личности и стварају биографије и да би нове личности могле да привуку масе.

        „Имамо штрајкове и друге демонстрације незадовољства, можда ће то избацити неке нове личности које ће моћи да привуку масе“, навео је он.

        Мићуновић је оценио да није довољно то што је председник Покрета слободних грађана Србије Саша Јанковић ново лице на политичкој сцени, јер како је објаснио, Јанковић не долази из света политике.

        „Био је заштитник грађана, политички неутрална личност, без политичког искуства и сопствене странке. Делимично захваљујући активној подршци ДС он је на председничким изборима добио много гласова. После тога је негде стао“, навео је Мићуновић.

        Он је напоменуо да су Јанковићев ослонац биле јавне личности, а не партије и организоване групе попут синдиката, чија је организација неопходна, колико год да су они слаби.

        „Један интелектуалац може да напише добар чланак, глумац зна да глуми, али слаба вам је то снага. Они можда могу да се појаве на неком митингу, али то је то. Имате интелектуалце који верују да могу да решавају ствари појединачно, као месије, а неки други су само воајери, већ 30 година посматрају шта се дешава и помало критикују“, навео је Мићуновић.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари