Масакр у Сребреници организовали CIA, MI6 и француска DRM

VESTIONLINE
БЕЛОРУСИЈА НАВОДНО ДАЛА ПОЛИТИЧКИ АЗИЛ ФРАНЦУСКОМ МАЈОРУ КОЈИ
НАВОДНО ПОСЕДУЈЕ ДОКАЗЕ О ПРАВИМ КРИВЦИМА

  • Француз Т. Д. у време рата био поручник и део групе у DRM задужене за Босну. Овај официр је наводно у Белорусију пренео бројне доказе да је масакр у Сребреници организован од стране CIA, MI6 и француске DRM, а преко паравојне српске формације Шкорпиони која је наводно била директно под њиховом контролом
  • Према тврдњама овог француског обавештајца, јула 1995. године је постојао и план да се, уколико Војска РС покуша да спречи масакр у Сребреници, изврши атентат на генерала Ратка Младића
  • Према информацијама овог француског обавештајца, под контролом тајних служби САД, Велике Британије и Француске нису биле само српске, већ и муслиманске снаге, укључујући и Насера Орића и све команданте Армије БиХ у том делу источне Босне

         ВЛАСТИ у Белорусији крајем јуна одобриле су политички азил некадашњем мајору француске војно-обавештајне службе, DRM, који наводно поседује доказе о правим кривцима за догађаје у Сребреници из јула 1995. године.

         Како преносе београдски медији, реч је о официру војне обавештајне службе Т. Д. који је у време рата био поручник и део групе у DRM задужене за Босну. Овај официр је наводно у Белорусију пренео бројне доказе да је масакр у Сребреници организован од стране CIA, MI6 и француске DRM, а преко паравојне српске формације Шкорпиони која је наводно била директно под њиховом контролом.

         „Војска Републике Српске и Ратко Младић над њима нису имали никакву контролу, нити било ко из Главног штаба ВРС. У јединици су били професионални плаћеници, који су регрутовани од стране ових служби“, предочио је овај официр француске службе и наводно предао комплетне спискове људи из јединице Шкорпиони, као и писане наредбе, које су даване команданту ове јединице.

         Штампа наводи и да је мајор Т. Д. спреман да сведочи на суђењу Ратку Младићу и осталима оптуженим за злочин у Сребреници и докаже да су припадници те јединице, која је била под контролом CIA, MI6 и француске DRM, по њиховом наређењу и инструкцијама убили више од 4.500 људи.

         Овај мајор тврди и да је још око 1.500 муслимана страдало током сукоба са јединицама ВРС, односно пробоја ка Тузли. Међутим, један од кообранилаца генерала Ратка Младића у Хашком трибуналу, адвокат Миодраг Стојановић каже за „Вести“ да је ова прича у сфери спекулација и да лично сумња да је тачна.

         - О догађајима у Сребреници се до сада пуно причало и заиста све ове године у јавности се појављивала и теза да су за све биле одговорне стране обавештајне службе, посебно Француска, али до сада није прикупљен ни један валидан доказ за такву тврдњу. Заправо, једини могући доказ о наводним активностима француске војне обавештајне службе у Босни је пресретнути телефонски разговор из мотела Видиковац код Зворника и команде Дринског корпуса на коме се у позадини чују гласови на француском. Сем тог, не постоји ни један други доказ - каже Стојановић и додаје да ће ипак о свему убрзо разговарати са генералом Младићем који ће им и дати смернице шта и како даље радити.

         -Тек после упутстава генерала видећемо да ли ћемо се обратити властима у Белорусији и тражити сусрет са тим наводним француским обавјештацем. Међутим, сама прича ми делује прилично наивно. Како је могуће да су Шкорпиони наводно вршили егзекуције када је установљено да су у то време били на Сарајевском ратишту и да одатле потиче и снимак који је обелоданила Наташа Кандић. Сребреница је превише озбиљна прича да би се њоме бавили на основу оваквих спекулација - закључује Миодраг Стојановић.

         Према тврдњама овог француског обавештајца, јула 1995. године је постојао и план да се, уколико Војска РС покуша да спречи масакр у Сребреници, изврши атентат на генерала Ратка Младића.

         Овај агент чак наводи и име особе, која је била у непосредном Младићевом окружењу, а која је то требало да уради.

         Према информацијама француског обавештајца, под контролом тајних служби САД, Велике Британије и Француске нису биле само српске, већ и муслиманске снаге, укључујући и Насера Орића и све команданте Армије БиХ у том делу источне Босне.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари