ЛДП тражи најоштрију осуду Шешељевог захтева да се помилује Звездан Јовановић

СТРАНКА ЧЕДЕ ЈОВАНОВИЋА ОБЕЋАВА ДА НЕЋЕ ЋУТАТИ НА „ШЕШЕЉЕВЕ БУДАЛАШТИНЕ И ЗЛОЧИНАЧКУ ПОЛИТИКУ“

 

         ЛИБЕРАЛНО-демократска партија (ЛДП) оценила је као „скандалозни испад“ данашњи захтев лидера СРС Војислава Шешеља који је тражио помиловање за осуђене Србе за ратне злочине, као и за Звездана Јовановића, осуђеног за убиство Зорана Ђинђића.

         Та странка је у саопштењу навела да то „захтева најоштрију осуду од стране државних институција, политичких партија, невладиних организација и целокупног друштва“.

         Шешељ је поново данас позвао председника Србије Томислава Николића да пре краја мандата помилује Јовановића и да донесе одлуку о помиловању свих Срба који су осуђени пред Специјалним судом за ратне злочине.

         ЛДП је уз осуда таквих ставова саопштила и „да ће увек бити брана ретроградним и националистичким снагама које покушавају да из фрагмената прошлости прерасту у озбиљне политичке актере“

         „ЛДП сигурно неће ћутати на Шешељеве будалаштине и његову злочиначку политику, која је често тровала људе у Србији да је изгледа постало нормално да се на његов најновији сраман потез гледа као на нешто прихватљиво“, оценила је та странка.

         Наводи се и да је „Шешељу боље да уместо у таблоидима, своје виђење убиства Ђинђића образложи у тужилаштву и пред судовима који су надлежни за то“.

         Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари