КУПЕР: Север Косова ће се решавати на високом нивоу

Посредник ЕУ упозорио Београд да не расписује изборе на КиМ

         ПРОБЛЕМ севера Косова треба да буде решен на високом нивоу – изјавио је посредник ЕУ у дијалогу Београда и Приштине Роберт Купер, али без било каквог прецизирања.

         Лукавећи са позиција `меке силе`, избегао је да било шта каже: и ко би били актери `решавања на високом нивоу` и које решење ће бити наметано Борису Тадићу да би и праунуци Атифете Јахјаге и Хашим Тачија били задовољни и задовољени.

         Рекао је додуше:"Не знам да ли ће бити речи о северу Косова у овом дијалогу, али сматрам да ћемо морати да се ускоро суочимо с тим проблемом. Као што сам рекао, све што смо урадили на неки је начин везано за политику, али север Косова је кудикамо више политичко питање, које се не може решавати као остала. Међутим, не знам на који начин ће то бити урађено».

         Ко, осим Тадића и Борка Стефановића, жели да у ово поверује – нека верује. То је у `демократској Србији` једно од ректих преосталих права која му ни режим ни Брисел неће одузимати.

         Купер је, за сваки случај, указао Тадићевом Београду: ако Србија распише изборе и на Косову – то неће бити баш добро и неће направити добру атмосферу за нове споразуме. Па упозорио да без нових споразума неће бити "зеленог светла" Београду за почетак преговора о чланству у ЕУ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари