ЈЕРКОВ: Бранићемо изборну вољу Новосађана од напредњака и Динкића

ЗАБРИНУЛИ СЕ, ОМИЛИЛО ИМ СЕ, ЗНАЈУ ДА ИМАЈУ ШТА ДА БРАНЕ

  • Функционерка Лиге социјалдемократа Војводине изјавила да у одбрану „изборне воље“ треба да се укључе и надлежни државни органи - „полиција, тужилаштво, судови и други“

         ЛСВ ће позвати Новосађане и правосудне органе да бране изборну вољу грађана - саопштила је председница градске скупштине Новог Сада и функционерка Лиге социјалдемократа Војводине  Александра Јерков поводом могућности промене власти у Новом Саду и још неким градовима и општинама у Војводини коју су најавили претходних дана најавили напредњаци и лидер УРС Млађан Динкић.

         Она је указала да ЛСВ то већ ради у Зрењанину и да ће то чинити „где год буде таквих случајева нарушавања воље бирача“. При том је истакла да у одбрану изборне воље треба да се укључе и надлежни државни органи - полиција, тужилаштво, судови и други.

         Такве промене власти се не дешавају, како је рекла, без корупције, претњи, уцена и куповине одборника.

         Она сматра да људи који воде локалне страначке одборе, уколико су озбиљни и ако држе до себе, не смеју да дозволе да им се из Београда диригује како ће градови у којима они живе да изгледају .

         Владајућу већину у Новом Саду чине Демократска странка, ЛСВ, Социјалистичка партија Србије и Савез војвођанских Мађара, које уз подршку Ромске демократске странке, Српског покрета обнове и листе Ни један од понуђених одговора имају укупно 47 одборничких места.

         У опозицији су Српска напредна странка, Демократска странка Србије, Српска радикална странка и „Двери” са укупно 31 одборником.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари