Јеремић: Тужићу Информер који је главно службено гласило режима Александра Вучића

ЊЕГОВ АДВОКАТ ВЛАДИМИР ГАЈИЋ НАЈАВИО ДА ЋЕ ТУЖБУ ПОДНЕТИ

И ПРОТИВ СРПСКОГ ТЕЛЕГРАФА

Вук Јеремић

  • Вук ЈЕРЕМИЋ: Информер показује какву Србију жели режим. Тај лист сеје мржњу и поделе, клевеће и блати све они који нису спремни да искажу искрену и потпуну покорност великом вођи. Тај лист ставља на стуб срама све који су спремни и имају храбрости да говоре какво је заиста право стање у Србији и клеветањем покушава да сакрије истину

        ПРЕДСЕДНИЧКИ кандидат Вук Јеремић изјавио је данас да ће због увреда и клевета тужити лист Информер, док је његов адвокат Владимир Гајић најавио да ће из истог разлога бити тужен и Српски телеграф.

        „Лист Информер данас је главно службено гласило режима Александра Вучића и најбоље показује његово право лице“, рекао је Јеремић новинарима у центру Београда, испред улаза у коме је смештена редакција Информера.

        Он је рекао да Информер „сеје мржњу и поделе“ и да „тај лист клевеће и блати све они који нису спремни да искажу искрену и потпуну покорност великом вођи“.

        „Тај лист ставља на стуб срама све који су спремни и имају храбрости да говоре какво је заиста право стање у Србији и клеветањем покушава да сакрије истину“, рекао је Јеремић.

        Он је рекао да Информер показује какву Србију жели режим.

        „Ако желите да знате каква је културна, вредносна и свака друга матрица овог режима погледајте Информер“, рекао је Јеремић.

        Према његовим речима, актуелни режим је такав да му се мора стати на пут и да не сме да се дозволи „још пет година неистина лажи и мржње и просталука“.

        „Одлучио сам после много времена да овај лист ипак тужим за све лажи и бесрамне неистине које су икада написали... и тужим га не само у своје, већ и у име свих оних који се свакодневно у овом листу и многим другим који, под директном контролом Вучића, провлаче по блату“, рекао је он.

        Јеремићев правни заступник, адвокат Владимир Гајић, рекао је да Информер шест месеци води „континуиране и перманентне кампању“ против Јеремића, као и Српски телеграф „којег ће Јеремић такође тужити“.

        Гајић је рекао да по Закону о јавном информисању и медијима Јеремић, као и сваки грађанин, има право на заштиту „због у бестијалних повреда угледа части и достојанства“.

        Он је прочитао наслове који ће бити предмети тужбе наводећи да се „овде не ради о слободи штампе већ о нечему што је потпуни антипод слободе штампе“.

        „Нису проблем ни господин Вучићевић ни главни уредник Српског телеграфа ни власник Пинка Жељко Митровић... проблем је у човеку који је у ствари прави главни уредник, а сви они могу да се назову по имену премијера, а то је Вучић“, рекао је Гајић.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари