Хоће ли Србија имати икакве вајде од нове скупштинске опозиције?

НЕПОДНОШЉИВО ДУГО НЕМАМО СРЕЋЕ НИ СА ВЛАШЋУ НИ СА ОПОЗИЦИЈОМ

         НИЈЕ Србија `99 бомбардована само због отимања Косова и Метохије.

         „Томахавци“ су са нешто закашњења Србији наметнули власт под туђом контролом.

         Ђинђић је – иако је такву власт примио у руке – покушао да изађе из зачараног круга коме је сам кумовао. И: нема га више међу живима.

         Коштуница се одметнуо и од НАТО и од ЕУ и ево га – далеко од велике власти.

         Ђинђићеви наследници, који су се одрекли његовог покушаја да Србији бар донекле врати суверенитет, нашли су се у опозицији јер су својој земљи нанели већу и страшнију историјску штету него што би јој нанела класична страна окупација.

         Слуђивани и хипнотисани народ је отпремио у опозицију. За више није имао снаге.

         Како вам изгледају Душан Петровић и Драган Шутановац као опозициони посланици?

         Кад је већ имала само штету од `жуте власти`, хоће ли Србија имати бар неке користи од `жуте опозиције`?

 

Раша ПОПОВ, новинар и књижевник

Ова опозиција не личи на опозицију

  • Кад је почео политички живот, код нас створна је велика ДС, која се после делила као амеба. Из ње су излазиле странке као пилићи испод квочке. Зато мислим да ће нова опозиција да рађа нове и нове дисиденте и ускоро ће ту бити једно 15 врста дисидената. Такви су то људи. Све су то Ајнштајни. А разједињена опозиција не може да се бори против власти
  • Не верујем у оно што се пише великим словима о расцепу у ДС! Било би вероватније да се то пише ситним

         ОВА опозиција не личи на опозицију – јер је опозиција обично код нас Срба озлојеђена – а нисам уверен да су ови такви. Ову новопечену опозицију је захватила општечовечанска судбина: ко би гори, сад је доли, ко би доли сад је горе.

         Садашња опозиција остварила је успех када је била власт у савезу са Коштуницом. Где је он сада? То не видим јасно, пошто у влади није...

         Интересантно је да имамо поновни састанак старе опозиције - ДС и Коштунице. Али, питам се: да неће доћи до расцепа опозиције?

         Кад је почео политички живот, код нас створна је велика ДС, која се после делила као амеба. Из ње су излазиле странке као пилићи испод квочке. Зато мислим да ће нова опозиција да рађа нове и нове дисиденте и ускоро ће ту бити једно 15 врста дисидената. Такви су то људи. Све су то Ајнштајни. А разједињена опозиција не може да се бори против власти.

         Морам да кажем и ово: не верујем у оно што се пише великим словима о расцепу у ДС! Било би вероватније да се то пише ситним. Очекујем зато да сама та странка изда неко програмско саопштење. Мада наше странке немају програмска саопштења и зато сам рекао да је овладала сива идеологија – сви причају исто.

         Што се тиче понашања појединаца пре силаска с власти и данас - то је као са Титовим руководиоцима. Они се нису звали људи, него руководиоци – водили су народ за руку, као отац дете. Били су јако силни, а после су били све ситнији и ситнији. Кад су доживели прве нападе од Милошевићеве социјалистичке опозиције - нису знали да одговоре, јер су знали само да нападају, не и да се бране.

         Дакле, тај филм смо већ видели – власт која пада у анонимност! Мада ови су још у институцијама система, како је говорио Коштуница.

         Ја имам замерку на једну институцију – народног посланика, јер је у моје време посланик био везан за село и град. Откако је неки зли дух укинуо везаност посланика за домицил, сви посланици су постали престоничка господа. Одговорни су само страначкој централи, а не и свом селу.

         Што нисмо ми посланици? Можда ће нас да метну за председнике странака кад ови пропадну - у сивој идеологији!  

 

Драган ТОДОРОВИЋ, донедавни високи функционер СРС

Жута опозиција само Бога моли да јој се не открију афере из времена владавине

  • Ништа се неће десити, као ни у претходних 11 година јер постоји једна врста равнотеже страха. Зато што је све то повезано! Као са Агробанком, где ћете наћи све – и из бивше и из садашње власти
  • Када је СРС прозивала Мирка Цветковића због учинка на месту директора Агенцијe за приватизацију - везу са ЦесМеконом – сви су остали глуви, као и за све остале афре. А зашто су били глуви? Зато што су сви повезани! Ако не сви у свим аферама, онда су попречне везе такве да би ланац тешко био покренут, јер то би била домина која би порушила све остале

         ДАНАШЊА опозиција има само један једини циљ – да се нада да јој се не открију афере за време владавине. Нормално, не мислим на све, али сам сигуран да ту има оних који су дебело заслужили да се против њих покрене истрага.

         Има их и у опозицији, и у садашњој власти. Када саберете те две ствари, закључите - да се ништа неће десити, као ни у претходних 11 година јер је то једна врста равнотеже страха. Зато што је све то повезано! Као са Агробанком, где ћете наћи све – и из бивше и из садашње власти.

         Када је СРС прозивала Мирка Цветковића због учинка на месту директора Агенцијe за приватизацију - везу са ЦесМеконом – сви су остали глуви, као и за све остале афре. А зашто су били глуви? Зато што су сви повезани! Ако не сви у свим аферама, онда су попречне везе такве да би ланац тешко био покренут, јер то би била домина која би порушила све остале!

         Хоћу да кажем да је наша држава резултат међународног пројекта, који одређену земљу ставља у економске робовске односе. То подразумева да ће држава и грађани платити стравичну цену, а они који извршавају налоге светских моћника су аболирани од одговорности.

         То није везано само за нашу државу, већ се тај пројекат спроводи већ 50 година, почев од Латинске Америке, а после пада Берлинског зида су на ред дошле и европске државе.

         Зато ја не очекујем да ће ишта да се промени!

 

Иван ИВАНОВИЋ, председник СНП Наши

Још се нису помирили са губитком власти

  • У ДС траје рат за страначке фотеље. Кад то рашчисте, прећи ће на то да се са актуелном већином боре за голу власт, а народ од тог деловања опозиције неће имати ништа

         МАЛО је времена прошло, али може да се види да ови из ДС и не личе на опозицију. Још се нису помирили са губитком, понашају се као да су још на власти и тако испадају смешни због изјава које дају у Скупштини.

         Када је прављена власт, причали су о странкама из бивше власти које улазе у нову владу. Говорили су о људима као да они сами нису били ти водећи људи и критиковали и набрајали шта ко није урадио – а они су уствари били ти који су били са њима и који нису урадили.

         Како време буде пролазило, биће јачи напади. Засад се баве унутрашњим препуцавањима.

         Конкретно: у ДС траје рат за страначке фотеље. Кад то рашчисте, прећи ће на то да се са актуелном већином боре за голу власт, а народ од тог деловања опозиције неће имати ништа.

         Питање је: колико опозиција уопште може да делује, јер се отварају бројне афере у које су, како се прича, умешани и поједини људи из СПС. Јер: били су заједно у власти.

         Имамо људе из бивше власти, имамо из садашње власти – када се погледа – то је скуп истих људи. Само је ДС заменила СНС.

         Зато не мислим да ће бити огромних разоткривања.

 

Душан ЂУРИЋ, афористичар, аутор „Демохахакратије“

Плаћају ме Американци...

 

         Власт и опозиција – вечна коалиција.

         Не припадам ниједној странци

         - плаћају ме Американци.

         Развија се чудан околности сплет:

         у Србији креће жути преокрет.

 

Џон БОСНИЋ, политички аналитичар, новинар у Канади, ангажован у невладином сектору у Србији

Неозбиљни слабићи који никад нису смели да буду власт

  • Радили су за западне силе против интереса српског народа. Они немају шансе да се врате на власт после онога што су урадили

         РЕКАО бих да су ДС-овци сада стигли тамо где су одувек морали да буду!

         Никада нису смели да дођу на власт. Сви у тој групи изгледају слаби, као што су заправо све време и били, само су се вешто скривали у Влади и власти.

         Значи, свака личност, појединачно узев, била је слаба.

         Радили су за западне силе против интереса српског народа.

         Сада када је српски народ скинуо те људе, лепо и бистро видимо ко су: неозбиљни слабићи!

         Они немају шансе да се врате на власт после онога што су урадили. Ни сами неће желети да се дуго задрже у опозицији – пошто немају за то личног интереса.

         Биће опозиција још можда годину или две, а онда ће отићи да потраже новац, на неком другом месту.

 

          Диана Милошевић

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари