Фабрикама камиона, аутобуса и трактора мања помоћ него Егзиту и Гучи!

Влада усвојила одлуку о пакету кредитне подршке привреди за ублажавање последица нове кризе

Небојша Ћирић

  • У `пакету кредитне подршке` укупно две и по милијарде динара, а више од половине тих средстава намењено зимском туризму који је близак срцу (дела) власти - за завршетак радова на Старој планини издвојиће се 700 милиона динара, а за скијашку инфраструктуру Србије чак 850 милиона динара

         БЕОГРАД, (ФоНет) - Влада Србије је својила одлуку о пакету кредитне подршке привреди преко онда за развој у износу од две и по милијарди динара, изјавио је министар економије Србије Небојша Ћирић.

         "Усвојен је и програм мера за ублажавање последица нове економске кризе", рекао је Ћирић на конференцији за новинаре после седнице Владе.

         Он је прецизирао да ће произвођачи камиона у Србији добити помоћ од 200 милиона динара, 190 милиона ће добити они који праве аутобусе, док ће произвођачи трактора добити око 200 милиона динара.

         Ћирић је најавио и да ће држава у 2012. години улагати у туризам, нарочито у дестинације које привлаче велики број посетилаца.

         "За фестивале Егзит и Гучу издвојиће се око 600 милиона динара, за Палић и Голубац 35 милиона, а за завршетак радова на Старој планини издвојиће се 700 милиона динара", рекао је Ћирић.

         Он је додао да ће се за скијашку инфраструктуру Србије издвојити 850 милиона динара, пре свега за машине за оснежавање планина.

         Према речима Ћирића, Министарство економије ће следеће недеље представити нацрт новог Закона о редовности плаћања, који ће бити обавезан и за државне и за приватне фирме.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари