ДСС Врачара: Да ли је Илија Стојмировић још један Вучићев кадар у ДСС?

ОПШТИНСКИ ОДБОР СТРАНКЕ ТРАЖИ ДА СЕ ОНА ИЗВИНИ СВОЈИМ ГЛАСАЧИМА

        ПРИВРЕМЕНИ Општински одбор ДСС Врачар, противи се одлуци привременог градског одбора ДСС Београд на челу са вд председником Урошем Јанковићем, да један одборник који наводно представља ДСС учествује у преузимању власти на општини Врачар заједно са СНС, противно израженој вољи бирача.

        ДСС Врачар поставља питање руководству странке ко је г. Илија Стојмировић, с обзиром да се он није налазио на листи кандидата за одборнике коју смо усвојили на седници? По ком основу је г. Стојмировић добио мандат одборника ДСС на Врачару, ако није члан ДСС и непознат је комплетном чланству врачарског општинског огранка? Нејасно је чије интересе заступа г. Стојмировић у ГО Врачар и да ли је он још један од Вучићевих кадрова у ДСС?

        Наш одбор није предао предлог Председништву странке о уласку у власт на општини Врачар са СНС, нити се Председништво странке о томе изјашњавало, што је по Статуту странке обавезно.

        Подсећамо да је СНС пре избора нудила једном одборнику ДСС привилегије и мито у замену за подршку у преузимању власти на тој општини, и да је такав предлог одбијен.

        Због тога захтевамо од руководства ДСС и вд председника г. Маршићанина да странка донесе одлуку о изласку из власти ДСС на општини Врачар, као и да се извини својим гласачима.

        Посебно треба имати у виду реакције гласача ДСС на општини Врачар које су крајње негативне због неразјашњене ситуације око тога ко је одборник ДСС на Врачару и какву политику заступа, и да ће на следећим изборима казнити недоследност и неодговорност странке. ДСС је била препознатљива по залагању за легализам на свим нивома, и због тога је нанета велика штета угледу странке садашњим поступцима привременог градског одбора ДСС Београд и појединих функционера који подржавају противстатутарно деловање.

         (саопштење привременог ОО ДСС Врачар које је потписао његов председник Драган Весић)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари