ДС: Месечни трошкови државе повећани са 78 на 97 милијарди

ТВРДЕ ДА ЈЕ МЛАЂАН ДИНКИЋ ПРЕДЛАГАЧ 65 НОВИХ ТАКСИ,

А ДА ИХ ДАНАС УКИДА КАО ДА СА ТИМ НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ

  • Право питање је: зашто Србија улази у нова задуживања ако се зна да је за 400 милиона повећан дефицит баш због изборног програма децентрализације Млађана Динкића и да ли ће на исти начин бити потрошен и остатак из државне касе

        ДЕМОКРАТСКА странка је оценила да је ребаланс буџета дубоко лош за српску економију и да води даљем расту потрошње и новим задуживањима.

        У саопштењу странке Бориса Тадића, иако је блокирана унутрашњом борбом за власт, у истом тону се наглашава:

        „Упркос упозорењима ММФ-а и Фискалног савета, Влада је упорна да спроводи лошу економску политику. Министар финансија, уместо да објасни зашто су у новом буџету, уместо да буду скресани, повећани месечни трошкови државе са 78 на 97 милијарди, покушава да аболира себе од одговорности за лошу економску политику коју креира већ 12 година.

        Јавни дуг утврђују независне институције попут Народне банке Србије и Завода за статистику, а податак о висини дуга доступан је свима, Млађан Динкић је покушао да представи као нешто што је претходна Влада тајила и лажирала како не би објашњавао зашто је он данас знатно већи.

        Право питање јесте зашто Србија улази у нова задуживања ако се зна да је за 400 милиона повећан дефицит баш због изборног програма децентрализације Млађана Динкића и да ли ће на исти начин бити потрошен и остатак из државне касе.

        Демократска странка пита како је могуће да упркос чврстом обећању грађанима да ПДВ неће бити повећан, данас се подиже на 20 посто. Иако је јавност била застрашивана да од септембра неће бити плата и пензија, данас се предлаже ребаланс у коме има средстава за нове трошкове.

        Предлагач 65 нових такси, Млађан Динкић, данас их укида као да са тим нема никакве везе.

        Економска политика Владе оцењена је од свих релевантних институција као лоша и погрешна, а грађани испод тезге купују шећер и уље као деведесетих, па на опште незадовољство свих Динкићевим радом, он оптужбама покушава да пребаци одговорност на друге.

        Време је да Влада преузме одговорност за поступке и своје кадрове, а да се мане тражења оправдања и кривице за оно што сама лоше ради“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари