ДС је хипнотисала Србију да једина уме да је води - шта чека хипнотизера?

СРБИЈА ЈЕ - МАКАР ЗА НЕКО ВРЕМЕ - ПРЕСТАЛА ДА СЕ ПЕЊЕ УЗ УЖЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ

         ГОДИНАМА је Демократска странка хипнотички убеђивала Србију: да једино она и њени лидери знају шта је и за земљу и за народ добро. Куда води пут у европу. Где је широка капија срећне и просперитетне будућности.

         Посебно су у страначком и личном месијанизму били агресивни и упорни Борис Тадић и Драгољуб Мићуновић.        

         Што је ситуација у земљи постајала неподношљивија, што су резултати владавине били гори – то су хипнотизери више `додавали гас` и агресивније насртали и на власничку структуру медија.  То се множио број скривених власника медија...

         Шта ће, после ђурђевданских и исхода другог круга председничких избора, од хипнозе ДС остати? Каква судбина чека самог хипнотизера?

 

Бранко ПАВЛОВИЋ, Иницијатива за нормалну Србију

А све ће се десити до краја ове године

  • Њихова судбина је једноставна: унутар себе ће се расцепити на релацији Ђилас – Тадић, а доживеће и спољне ударце јер ће неки из ДС бити процесуирани као криминалци
  • Најављена борба против криминала и корупције је борба против врха ДС, а расцеп у ДС ће се завршити одласком Ђиласа да направи нову политичку опцију

         ЕУ разним механизмима води државе кроз процес придруживања -  увек уз привид да су те земље заинтересованије за то него сама ЕУ – али никада тако да им то зависи од једне партије.

         Они се труде да направе укупни естаблишмент. Тако што прво у медијима и култури развију ослонац који испира мозак људима како је ЕУ нешто одлично. Друго испирање мозга се спроводи преко ММФ и Светске банке, Светске инвестиционе банке, Светске банке за обнову и развој, као и сијасет форума и институција ЕУ. Они нам говоре: „Ви ни не треба да мислите и да водите политику, јер сте заостали и немате капацитет за то, па ћемо ми да вам кажемо како ћете и да вам помогнемо да изградите свој капацитет“.

         Цела садржина политике се своди на беспоговорно слушање Брисела, па ко га слуша са најмање примедби, тај је НајЕвропљанин. То је спољни део, а унутрашњи – који се односи на ДС – то је судбина те партије.

         ДС је организација која је веома вешто успела да се прикаже као политичка организација, и вешто искористила мантру о ЕУ, о вредностима, развоју и добросуседским односима, а уствари се бави криминалом. Дакле, они су у суштини криминална организација и то најопаснија у земљи! Тачно је да је настала као политичка странка, али је после 5. октобра израсла у криминалну групу коју политика уопште и не интересује - сем да задрже привид политичке странке, како би се несметано бавили криминалом.

         Њихова судбина је једноставна: унутар себе ће се расцепити на релацији Ђилас – Тадић, а доживеће и спољне ударце тако што ће неки из ДС бити процесуирани као криминалци! Неће их оштетити то што ће изгубити идеолошку одредницу да само они знају да воде земљу у ЕУ, него ће их убити елементарно отварање медија. Јер, у медијима ће се све више оцртавати да је ДС криминална група.

         Коначно: најављена борба против криминала и корупције је борба против врха ДС, а расцеп у ДС ће се завршити одласком Ђиласа да направи нову политичку опцију.

         То ће се све десити до краја ове године.

 

Матија БЕЋКОВИЋ, песник, академик САНУ

ДС не бих ништа додавао...

         СА тачке гледишта Демократске странке – Демократска странка је била у праву! (смех)

         Не бих им ништа додавао...

 

 

Небојша РЕЏИЋ, београдски посматрач

Лепо смо успавани, али ће се и ДС окрунити

  • Статус кво и нечињење су били изговор за тиху предају и денационализацију. За све што је било у циљу успављивања једног народа да би му под анестезијом радили шта хоће. Демократе су лепо одрадиле тај посао
  • У некој месној заједници у неком селу, просечан демократа идаље има илузију да су циљеви ДС идеалистички и намењени спасу народа, док је прави циљ: колико имамо пара и докле ћемо да владамо. Али, закон је: чим паднеш с власти – све се урушава

         ИЗ хипнозе се већ дуго не будимо, али нема везе да ли то ради ДС или неко други, већ то што је створена атмосфера да не може ништа да се промени, да су сви исти и да је свеједно ко ће бити на власти и шта ће се дешавати.

         Статус кво и нечињење су били изговор за тиху предају, денационализацију и деидентизацију. За све што је било у циљу успављивања једног народа да би му под анестезијом радили шта хоће.

         Демократе су лепо одрадиле тај посао, завиле у обланду уз спољну помоћ и људе из саме странке. Само, испоставило се да се све плаћа и да то ипак не пролази вечито.

         Мада, не мислим да ће сада нешто револуционарно да се деси. Нови увек могу да окриве старе – то је функционисало од Стаљина па надаље. Све у свему – лепо смо успавани!

         Што се ДС тиче, питање је - колико ће им људи остати кад се пресеку канали снабдевања, утицаја и путеви пара.

         У устројству странке каква је ДС, канали и нивои информисаности су такви да се све филтрира и до појадинаца стиже контролисана количина информација. Чланови тако живе у илузији о реалној и поштеној владавини.

         У некој месној заједници у неком селу, просечан демократа идаље има илузију да су циљеви ДС идеалистички и намењени спасу народа, док је прави циљ: колико имамо пара и докле ћемо да владамо. Али, закон је: чим паднеш с власти – све се урушава.

         Зато ће се и ДС окрунити.

 

Горан ПЕТРОНИЈЕВИЋ, адвокат, потпредседник Покрета за Србију

ДС мора платити за оно што је урадила народу

  • Не ради се о одмазди или освети, већ о увођењу реда.  Нова власт је у обавези да према ДС примени закон - да покаже да неће бити иста или још гора
  • Нама се као народу десило оно што се десило косметским Србима којима су без анестезије вађени витални органи – били смо на прагу умирања, ампутиран нам је део Косова и Метохија, насечени су Војводина и Рашка. Да се није један део народа пробудио, да нам нису лупили шамар – Србија би за две године нестала

         ХИПНОЗА је облик појединачне или масовне манипулације, а нашем народу се десила масовна хипноза.

         Постоје и успавана стања свести, анестзије, уз помоћ хемије које није мањкало на улицама, трговима и по школама. Да је наш народ био успаван да би му се, неком операцијом продужио живот и омогућио спас, то би било корисно. Али, није!

         Нама се као народу десило оно што се десило косметским Србима којима су без анестезије вађени витални органи – били смо на прагу умирања, ампутиран нам је део Косова и Метохија, насечени су Војводина и Рашка. Да се није један део народа пробудио, да нам нису лупили шамар – Србија би за две године нестала.

         ДС треба пустити да што дуже буде у аутохипнози, јер су се толико уљуљкали да није долазило у обзир да било ко сем њих буде на власти. То је био почетак њиховог пораза. Ко год мисли да је незаменљив, то му је крај.

         ДС треба пустити да у том хипнотичком стању самозадовољавања проведу неко време, али никако не треба дозволити да избегну плаћање за оно што су урадили народу.

         Не ради се о одмазди или освети, већ о увођењу реда. Како је могуће да остану некажњени они који су спроводили тзв. реформу правосуђа којом је Србија уназађена 15 година?

         За то треба да одговарају и сви који су их на то подстицали. Стићи ће их и историјска одговорност и Божја правда.

         Али, сад говорим о одговорности нове власти која је у обавези  - да према ДС примени закон - да покаже да неће бити иста или још гора.

 

Др Мирко ЗУРОВАЦ, професор Филозофског факултета

ДС је иза себе оставила пустош

  • Шта ће бити са ДС, тешко је одредити. Имаће подршку из иностранства и медијску подршку. Она јесте у опозицији, али не треба очекивати да ће напросто нестати. Један број људи ће се окренути. То је у природи људи. Али, ДС неће нестати, пошто је једна од колпортерских партија и спроводи све што јој кажу ментори са Запада. ДС ће ту подршку имати мање или више отворено

         ИЗА владавине ДС и њених коалиционих партнера остала је права пустош.

         Безочно је пустошена материјална основа нашег друштва, све је распродато. Што је најгоре, задужили су земљу и генерације које нису рођене.

         Поставља се питање - ко им је уопште дао право да располажу оним што им није на располагању.

         Међутим, успели су, и то помоћу медијске лажи (а медији у Србији никада нису били тако контролисани као после `петооктобарских промена`) и ментора са Запада. Имали смо марионетску власт па су неки теоретичари друштва говорили о пузајућој окупацији Србије.

         Успели су и захваљујући конформизму домаћих политичара и политичких институција, медија и невладиних организација.

         Нажалост, народ у Србији је до те мере збуњен и разједињен да више не распознаје жито од кукоља, истину од лажи, добре од лоших намера и своје од туђих интереса. То је оно што се понекад назива планским произвођењем хаоса.

         Ја, нажалост, не очекујем ништа добро. Ни нова власт у том погледу не обећава ништа чему би требало да се надамо.

         Шта ће бити са ДС, тешко је одредити. Имаће подршку из иностранства и медијску подршку. Она јесте у опозицији, али не треба очекивати да ће напросто нестати. Један број људи ће се окренути. То је у природи људи. Али, ДС неће нестати, пошто је једна од колпортерских партија и спроводи све што јој кажу ментори са Запада. ДС ће ту подршку имати мање или више отворено.

         Треба имати на уму и ситуацију у којој се налазе земља и народ.

         Најпогубнија је идеја да је потребно да се иде у ЕУ по сваку цену. У име ЕУ се на најважније положаје у држави доводе различити миљеници Запада који одговарају том Западу, а не народу који их је бирао. Они су потпуне незналице, приправници у властитим струкама...

         Али, ипак знају две ствари: да распродају оно што су десетине генерација стицале с муком и да задужују земљу уз велику провизију. Па зато, ако ми не знамо ко је ко међу нама, знају ти злотвори у које се они заклињу.

         Кога Запад подржава – знајмо да нам ти раде о глави. То важи и за комбинацију која је сада на власти, па сам зато рекао да ништа добро не очекујем.

         Наравно, добро је што су претходни отишли с власти.

 

         Диана Милошевић

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари