ДС и ДСС тврде да су напредњаци напали њихове активисте у Крушевцу

А ВУЧИЋЕВИ „ОСУЂУЈУ СВАКИ ВИД НАСИЉА“ И „ОГРАЂУЈУ СЕ ОД НЕОСНОВАНИХ ОПТУЖБИ“

Крушевац

  • ДС: Јовану Филиповић и Александра Сормана синоћ у 19.40 су у Дедини напала четворица мушкараца, обријаних глава, који су се декларисали као припадници Српске напредне странке
  • ДСС: Нападачи су изашли из два аутомобила, једног крушевачких таблица марке „Пунто“ плаве боје и једног вршачких таблица марке Ауди А4 црне боје, а били су наоружани бејзбол палицом и пендреком и насрнули су на наше активисте. Један од нападача руком је ударио у главу Владимира Милановића, док је Александар Ђурковић вешто избегао јачи ударац по носу тако да га је нападач само закачио

        ПРЕДСТАВНИЦИ Демократске странке и Демократске странке Србије саопштили су данас да су, у два одвојена инцидента нападнути активисти крушевачких одбора тих странака.

         „Јовану Филиповић и Александра Сормана синоћ у 19.40 су у Дедини напала четворица мушкараца, обријаних глава, који су се декларисали као припадници Српске напредне странке“, казао је председник крушевачког одбора ДС-а Бранислав Катанчевић.

        Он је прецизирао да су та четворица мушкараца активистима ДС-а насилно одузели предизборни материјал, казавши им да су „жути смрадови и да Дедина мора да остане напредњачка“.

        Према његовим речима, том приликом је један од њих Сормана ухватио за врат и руку, а остали су му наредили да скине ранац и преда им предизборни материјал, док је Филиповићку један од њих снажно повукао за раме такође узевши јој ранац.

        ДС је, додао је Катанчевић, због тог догађаја полицији поднео кривичну пријаву против непознатог лица.

        Како је Катанчевић истакао, реч је о „вандалском, антицивилизацијском и крајње антидемократском чину“, прецизиравши да је ДС пре овог догађаја заказао састанак са представницима других опозиционих партија, јер сумња у регуларност предстојећих избора.

        Филиповићка и Сорман су новинарима казали да су јуче током поподнева у око 150 домаћинстава у Дедини поделили страначке новине и да су разговарали са људима који су били у двориштима.

        Поводом ових инцидената и тврдњи ДС-а и ДСС-а у одговору који је агенцији Бета прослеђен из крушевачког Одбора Српске напредне странке наведено је да СНС „осуђује сваки вид насиља у кампањи и ограђује се од таквих неоснованих оптужби“.

        Бета

ДСС: Насиље уз речи „не можете да лепите овде, долази нам шеф“

        НА БЛАГОВЕСТИ, 07.04.2016. године, у дану када православни верници славе најрадоснију вест, брутално су нападнути активисти Демократске странке Србије у Крушевцу.

        Напад се догодио у 6.30 код Нове крушевачке пијаце док су Александар Ђурковић, кандидат за одборника ДСС-а, и Владимир Милановић лепили страначке плакате.

        Нападачи су из два аутомобила, један крушевачких таблица марке „Пунто“ плаве боје и један вршачких таблица марке Ауди А4 црне боје, наоружани бејзбол палицом и пендреком насрнули на активисте уз забрану „не можете да лепите овде, долази нам шеф.“

        Када су активисти одговорили да то не значи да они не могу да се баве изборним активностима своје странке, јер је баш јуче у посету Крушевцу дошла председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић, један од нападача руком је ударио у главу Милановића, док је Ђурковић вешто избегао јачи ударац по носу тако да га је нападач само закачио.

        Видевши да су нападачи озбиљни, Ђурковић се склонио међу већ окупљене грађане који су га храбро заштитили уз најпогрдније речи упућене на рачун Српске напредне странке.

        Демократска странка Србије оштро осуђује овај напад уз поруку грађанима Крушевца да се активисти странке никада неће користити методама којима Српска напредна странка „обезбеђује“„ гласове грађана Крушевца.

        У складу са својим начином политичког деловања и поштовања закона - Демократска странка Србије поднеће надлежним органима пријаву против НН лица због угрожавања живота својих чланова.

         (саопштење Демократске странке Србије)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари