`Драшковићева оставка једини је спас за странку`

КРЕНУЛО ЈЕ!

Захтеву из Бора придружили се председници четири београдска општинска одбора СПО

* Захтев су упутили председници општинских одбора СПО Вождовац - Љубомир Соколовић, Раковица - Момчило Шајић, Врачар - Ружица Вемић и Младеновац - Владан Ивановић

* Како је објашњено у захтеву, после 21 године од оснивања, СПО данас има најмању подршку и поверења грађана и доведен је на ивицу опстанка, за шта је, пре свега, одговоран председник

* Оставку Драшковића су истовремено затражили и одборници СПО Марија Обрадовић из Скупштине општине Младеновац, Александра Ковачевић из Палилуле и Зоран Велисављевић са Вождовца

          БЕОГРАД, (ФоНет) - Председници четири општинска одбора Српског покрета обнове (СПО) у Београду и три одборника у скупштинама општина затражили су данас неопозиву оставку лидера странке Вука Драшковића.

          У писаном захтеву, достављеном и медијима, као разлог зашто се тражи Драшковићева оставка наводе се кршење Статута и Програма странке, одлука Шестог сабора, као и "због свеопштег стања у СПО".

          Захтев су упутили председници општинских одбора СПО Вождовац - Љубомир Соколовић, Раковица - Момчило Шајић, Врачар - Ружица Вемић и Младеновац - Владан Ивановић.

          Оставку Драшковића су, заједно са њима, затражили и одборници СПО Марија Обрадовић из Скупштине општине Младеновац, Александра Ковачевић из Палилуле и Зоран Велисављевић са Вождовца.

          Како је објашњено у захтеву, после 21 године од оснивања, СПО данас има најмању подршку и поверења грађана и доведен је на ивицу опстанка, за шта је, пре свега, одговоран председник.

          Потписници истичу да, као људи који су велики део свог живота уложили у СПО, не желе и не могу да не реагују на стање у којем се странка налази у овом тренутку.

          "Зато, као једини спас за странку видимо оставку садашњег председника и хитну реорганизацију СПО, како бисмо спремно дочекали следеће изборе", наводе потписници захтева.

*   *   *   *   *

          Београдски иницијатори смењивања преокретовца Драшковића у саопштењу за медије још су навели да је врх странке - вођењем погрешне политике, супротне програму СПО као и сталном кршењу статута и обрачунима са неистомишљеницима - довео су странку на ивицу опстанка.

          Оставку Вука Драшковића са истим наводима и разлозима дан раније су затражила и четири функционера СПО из Бора.

          У врху странке било је саопштено да су захтеви из Бора "неозбиљни и да долазе од тројице бивших чланова странке".

 

ЈУГОВИЋ: Ово је хајка против СПО, неки од потписника су већ смењени

          БЕОГРАД, (ФоНет) - Потпредседник Српског покрета обнове (СПО) Александар Југовић изјавио је да захтев за неопозиву оставку лидера странке Вука Драшковића представља фалсификат и лажно представљање, јер су неки од потписника већ смењени, док су неки демантовали да су било шта потписали.

          "У питању је медијска и политичка хајка која се води против СПО због Преокрета, потпуно иста као и деведесетих година за време Милошевићеве владавине", рекао је Југовић у изјави ФоНету.

          Он је напоменуо да је факс са захтевом за оставку Драшковића пуштен са приватног броја телефона, а не из службених просторија странке.

          Југовић очекује "свакаква подметања" и да предстојећа кампања буде најпрљавија кампања у историји Србије, јер многима не одговара улазак земље у Европску унију.

          Новинској агенцији ФоНет факсом је стигао захтев да Драшковић поднесе оставку, у којем се, као потписници, наводе председници четири општинска одбора СПО у Београду и троје одборника у београдским општинама.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари