Драшковић проглашен за евро-атлантску личност године јер најбоље лобира за НАТО

ОДЛУКУ МЕЂУНАРОДНОГ ИНСТИТУТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ У БЕОГРАДУ ОБЈАСНИО ПРЕДСЕДНИК ЊЕГОВЕ УПРАВЕ АЛЕКСАНДАР ДИМИТРИЈЕВИЋ

  • Најевроатлантиста – пошто је примио признање - оценио је да Србија мора знати да пут ка Бриселу преко Вашингтона и НАТО
  • ФАКТИ: Чак и ако Најевроатлантисти, који је заједно са Чедом Јовановићем пукао на изборима у Београду, неким чудом пође за руком да Србију уведе и у ЕУ и у НАТО - Срби никад неће живети као Немци, чак ни као Аустријанци

ЧЕЛНИКА Српског покрета обнове Вука Драшковића Међународни институт за безбедност у Београду прогласио је за евро-атлантску личност године. У сарадњи са одељењем НАТО  за јавну дипломатију.

  Зато што је једини – како је то образложио председник Управног одбора тог института Александар Димитријевић -   „имао снаге да каже шта значи бити чланица НАТО”. Што је „јавности Србије представљао све предности учешћа земље у безбедносном систему као што је НАТО”.

           Овоме је придодато: да је Драшковић грађанима Србије приближавао евроатлантске вредности одлучно и на најразумљивији начин, тако што је ову важну тему `померио са емотивног на рационално становиште`.

Не може се избећи питање: како „једини”? А Чедомир Јовановић, а Драган Шутановац који се потрудио да те „предности” претвори у своје животно дело?

Додуше, било би им мног лакше да је НАТО бар целу `99 бомбардовао њихову земљу и да се одлучио за класичну окупацију. Тада би „прености” биле много очевидније. По принципу из овог жала руских либерала-западњака: Ех, да нас је окупирао Хитлер, данас бисмо живели као Немци...

Најевроатлантиста – пошто је примио пизнање - оценио је да Србија мора знати да пут ка Бриселу преко Вашингтона и НАТО. Додао је да српска интелектуална и политичка елита неће да види оно што виде сви остали и жели у Евопску унију по сопственим условима, а у НАТО не жели нипошто и никада.

„Како можемо, говори тај хор Стеријиних родољубаца, бити савезници непријатељских држава које су 1999. бомбардовале Србију. НАТО је, по њима, „терористичка и антисрпска организација”, па Србија мора бити војно неутрална, или се придружити савезу братске нам Русије. Док заплићу језиком, чак су и пијанци мање нелогични у оном што говоре”, рекао је Драшковић.

           Он је упитао како то да, ако су државе НАТО-а заиста „терористичке и антисрпске”, Србија хоће у ЕУ, пошто су све њене чланице - осим Аустрије, Ирске и Финске - у тој алијанси?

          „Како су Француска, Немачка, Италија или Британија, истовремено, и српски пријатељи и српски непријатељи? Ако је Србија опкољена НАТО терористима и својим душманима, зашто да будемо „војно неутрални” према њима? Логика и национални понос налажу да објавимо рат тој аждаји”, поручио је Драшковић.

         Он сматра да поглед на данашњу мапу Балкана налаже Србији да одбаци политичку стратегију своје самоизолације.

        „Свуда око нас су државе које су пуноправне чланице НАТО алијансе и Европске уније, или ће то да постану”, казао је Драшковић.

        Он је навео да „упркос националном светогрђу које чини, награду прихвата са захвалношћу и тврдом вером да ће Србију из деветог круга пакла моћи да избаве само њени јеретици и побуњеници против доминирајуће религије племенске свести, по којој су злочини само злочини почињени над Србима, а злочини Срба над другима или не постоје или су јуначки подвизи”.

Права Драшковићевска логика: лези под јачега, лези под непријатеља.

           Има у томе једна зачкољица: то легање је Србију – за нешто више од деценије - већ претворило у економску пустош, а на путу је да је лиши и Војводине.

И још нешто: и ако Најевроатлантисти, који је заједно са Чедом пукао на изборима у Београду, неким чудом пође за руком да Србију уведе иу ЕУ  и у НАТО - Срби неће живети ни као Аустријанци!

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари