`Ђунић и Митровић не желе да реше проблем који су сами направили`

Отворено писмо Синдиката новинара Србије Тадићу и Цветковићу у име запослених у ТВ Авала

  • Синдикат новинара Србије тражи и да буде усвојен закон којим би била гарантована исплата плата и уплата доприноса запосленима сваког месеца, а да сви који то не буду поштовали буду санкционисани

          БЕОГРАД, (ФоНет) - Поводом тронедељног штрајка у ТВ Авала, председница Синдиката новинара Србије Драгана Чабаркапа обратила се, у име запослених, за помоћ председнику Србије Борису Тадићу и премијеру Мирку Цветковићу.

          Чабаркапа у Отвореном писму подсећа да запослени на ТВ Авала нису примили четири и по плате и од Нове године немају здравствеу заштиту, јер власници Данко Ђунић и Жељко Митровић не желе да реше проблем који су сами направили.

          Држава Србија не користи законске могућности да спречи и санкционише такво понашање људи који не испуњавају уговорне обавезе према својим запосленима, истиче Чабаркапа.

          У Отвореном писму тражи се да председник и премијер обазбеде поштовање закона, како би власници медија хитно измитили обавезе према запосленима.

          Поред тога, Синдикат новинара Србије тражи и да буде усвојен закон којим би била гарантована исплата плата и уплата доприноса запосленима сваког месеца, а да сви који то не буду поштовали буду санкционисани.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари