ДЕЖЕР: Таj референдум није у интересу ЕУ!

САД ЈЕ ЈАСНО ЗАШТО ТАДИЋ И БОГДАНОВИЋ ТВРДЕ ДА СРПСКИ ПЛЕБИСЦИТ НА СЕВЕРУ КОСОВА НИЈЕ У ИНТЕРЕСУ НИ СЕВЕРА НИ СРБИЈЕ

  • Мислим да ћемо пронаћи формулу око учешћа Косова у регионалним форумима, рекао је рекао је Дежер током посете Нишу и најавио да ће посредник ЕУ Роберт Купер посетити и Београд и Приштину „да би се пронашло решење“

        НИШ, (ФоНет) - Шеф Делегације Европске уније (ЕУ) у Србији Венсан Дежер изјавио је ФоНету да се одлука о статусу кандидата доноси консензусом чланица ЕУ и да та одлука не зависи од става појединачне државе, па ни Немачке.

        „Мислим да ћемо пронаћи формулу око учешћа Косова у регионалним форумима“, рекао је рекао је Дежер током посете Нишу и најавио да ће посредник ЕУ Роберт Купер посетити и Београд и Приштину „да би се пронашло решење“.

        Београд и Приштина остварили су напредак по питањима признавања диплома и интегрисаног управљања прелазима, подсетио је Дежер, али је регионална сарадња кључни услов.

        Упитан о ставу ЕУ поводом најављеног референдума Срба са севера Косова, Дежер је одговорио да је тешко говорити о нечему што се још није ни догодило, али је указао да тај референдум „није у интересу ЕУ“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари