ДАЧИЋ: Зашто парада поноса нема у Сарајеву, Скопљу и Приштини?

ПРЕМИЈЕР: БУДЕ ЛИ УГРОЖЕНА БЕЗБЕДНОСТ - ГЕЈ ПАРАДЕ НЕЋЕ БИТИ

  • Ако неко сматра да је парада улазница у ЕУ, ево сутра ћемо је организовати! И по цену да дође до великих сукоба. Али, ако је то цена за нешто што ће бити за десет година... Србија има много важнијих проблема, рекао је Ивица Дачић

        „ПАРАДА поноса” је питање безбедности а не људских права и биће забрањена уколико буде постојао безбедносни проблем - изјавио је премијер Ивица Дачић гостујући у емисији „Око” на РТС.

       „Ако неко сматра да је парада улазница у ЕУ, ево сутра ћемо је организовати! И по цену да дође до великих сукоба. Али, ако је то цена за нешто што ће бити за десет година... Србија има много важнијих проблема”, рекао је Дачић.

       Премијер је поновио да је Парадa поноса „ствар безбедности“.

       „Зашто неко толико инсистира на (одржавању Параде у) Београду, а да ту нема Сарајева, Скопља, Приштине. Зашто се увек парада најављује неколико дана пре извештаја о напретку? Биро за координацију служби безбедности ће ми у току сутрашњег дана доставити извештај, ако буде постојао безбедносни проблем - тај део манифестације биће забрањен”, рекао је Дачић.

       Премијер Србије је додао да постоји велико неразумевање између оних који подржавају Параду поноса и оних који се залажу за њену забрану.

       „Постоји велико неразумевање и провокације и с једне и друге стране. Једни сматрају да парада није потребна нашој земљи, а с друге стране постоји потреба организатора да је проглашавају својом победом”, рекао је Дачић и упитао да ли је неопходно да се Исус Христ ставља у контекст хомосексуализма „и то у данима када је питање да ли треба да се одржи парада или не”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари