Да ли је Србија држава одлучиће се под бројем: ИУо-180/2013

УСС ФОРМИРАО ПРЕДМЕТ ПОВОДОМ ИНИЦИЈАТИВЕ И ПРЕДЛОГА СРС И ДСС

ЗА ОЦЕНУ УСТАВНОСТИ „БРИСЕЛСКОГ СПОРАЗУМА“

  • Подносиоци предлога за оцену уставности су 21 посланик Скупштине Србије са листе „ДСС - Војислав Коштуница“ и по један посланик СНС и НСС, те два самостална народна посланика

        УСТАВНИ суд Србије формирао је предмет поводом иницијативе и предлога Српске радикалне странке и Демокрарске странке Србије за оцену уставности и законитости „бриселског споразума“, као и одлука Скупштине и Владе Србије поводом тог споразума, речено је данас Тањугу у том суду.

       Поводом иницијативе и предлога за оцену уставности споразума о нормализацији односа Београда и Приштине, Уставни суд је формирао предмет са ознаком ИУо-180/2013 и одредио судију известиоца и стручног сарадника, наводи се у саопштењу тог суда.

       Уставном суду је 7. маја СРС поднела иницијативу за оцену уставности Одлуке Народне скупштине Републике Србије о прихватању извештаја о досадашњем процесу политичког и техничког дијалога са Привременим институцијама самоуправе у Приштини уз посредовање Европске уније, укључујучи процес имплементације постигнутих договора од 26. априла 2013. године, наводи Уставни суд.

       Истом иницијативом захтева се преиспитивање уставности Одлуке Владе Републике Србије којом је прихватила Први споразум о принципима који регулишу нормализацију односа, постигнут у дијалогу о КИМ у Бриселу од 22. априла 21013. године, а која није објављена у Службеном гласнику Републике Србије.

       Наредног дана Уставном суду је поднет предлог за оцену уставности и законитости парафираног првог споразума о принципима који регулишу нормализацију односа „између Владе Републике Србије и Владе самозване државе косметских Албанаца“, указао је Уставни суд.

       Подносиоци предлога су 21 посланик Скупштине Србије са листе „ДСС - Војислав Коштуница“, као и по један посланик СНС и НСС, те два самостална народна посланика.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари