Чеда добио инструкцију да уђе у Вучићеву владу, да ли Вучић има инструкцију да га прими?

ЛИДЕР ЛДП ОТКРИО И ДА НЕ БИ ИМАО НИШТА ПРОТИВ ДА БУДЕ ВУЧИЋЕВ ОМИЉЕНИ ОПОЗИЦИОНАР

         ЛИДЕР Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је да се бори да буде у Влади Србије, јер одатле може да се ради, али и да му не би сметало да буде "омиљени опозиционар" премијера Александра Вучића.

         "Цело друштво треба да размисли како ће нам изгледати влада уколико се грађанско друштво буде понашало онако као се сада понаша", рекао је Јовановић за Данас.

         Он је напоменуо и да с Вучићем има јасан однос и да ту нема никаквих недоумица: "Он врло добро зна шта од мене може да очекује, и ја то не кријем".

         "Питање наше евентуалне сарадње у влади је компликовано и оно до сада није добијало никакав други одговор, осим оног који је једино могућ. Један од нас је на власти, други у опозицији", рекао је Јовановић.

         Упитан да ли после похвала "Вучићевом буџету" и критика опозиције, хоће да каже да није Вучићев омиљени опозиционар, Јовановић је одговорио: "Не бих имао ништа против да јесам".

         "Не би ми уопште сметало да будем по медијима и да могу да говорим о европској Србији, другачијој политици, о грешкама које се праве", рекао је он.

         Осврнувши се на председничке и евентуалне парламентарне изборе на пролеће наредне године, лидер ЛДП је рекао да види перспективу у односу са Демократском странком.

         "Грађанска опозиција не сме ући у парламентарне и председничке изборе на начин на који је до сада улазила у изборну кампању. ЛДП ће учинити све како би се направио договор", рекао је он.

         Рекао је и да види перспективу у односу са ДС и да мисли да могућност договора са том странком представља релаксацију грађанског друштва.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари