Цариници на Градини запленили робу вредну преко четири милиона динара

ВОЗАЧ ЖИВИ У ВРБАСУ А ВОЗИО ЈЕ КАМИОН СА НОВОПАЗАРСКИМ ТАБЛИЦАМА

        ЦАРИНСКИ службеници су на улазу граничног прелаза Градина, задржали товар са разноврсном робом чија је укупна вредност процењена на више од четири милиона динара, саопштила је Управа царине.

        Прекршај је откривен 24. децембра када се за царинску контролу пријавио 44-годишњи Врбашанин који је возио камион новопазарских регистарских ознака.

        Возач је пријавио 400 килограма метраже у ролнама са мотивима фудбалских клубова „ Барселона” и „Манчестер Јунајтед” и ликовима из цртаних филмова „Сунђер Боб”, „Фрозен”, „Хело Кити” и других, и пиџаме „Викторија Сикрет” за које се након детаљног прегледа установило да повређују право интелектуалне својине.

        У току прегледа пронађено је и непријављених 745 килограма металних ручки и шарки, ПВЦ кеса и других делова за ПВЦ столарију, као и 300 комплета тренерки и дуксерица „Викторија Сикрет ” за које се сумња да су копије познатог бренда.

        Цариници су у току прегледа открили и да се у камиону, уместо пријављене боје за текстил, налази 640 литара хербицида „Shoot” и инсектицида „Imigold FS 600”.

        Поред спорног товара задржан је и камион са приколицом пошто вредност робе прелази трећину вредности возила, наведено је у саопштењу.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари