ЧАНАК: Тукао сам га. Спреман сам за затвор, биле су то васпитне батине

САМ ПРИЗНАО ДА ВИШЕ НЕ СМЕ НИГДЕ ДА СЕ ПОЈАВИ „У СВОМ РОДНОМ ГРАДУ“

  • ЧАНАК: Када сам дошао испред кафане, Лешановић је излазио. Зауставио сам аутомобил испред његовог BМW-а, отворио врата и извукао га. Оборио сам га на земљу. Ударао сам га у афекту. Викао је: „Што мене, брате, ја те волим?“. Нисам могао да се зауставим. Песничио сам га због суза моје братанице. Онда су нас раздвојили неки људи, не знам ни ко се ту нашао
  • ЧАНАК: Не кајем се! Да се сутра понови ситуација, пребио бих га раније. Тукао бих га за столом. Ја нити сам навијач групе „Алкатраз“, па да не одговарам за батине, нити сам Миладин Ковачевић да за мене плаћа држава. Нека ме позове полиција, суд. Спреман сам. Чекам затвор
  • ЛЕШАНОВИЋ: Осим за покушај убиства, тужићу Чанка и за пљачку, јер ми нема сата од 8.000 евра, а теретићу га и за подстрекивање и прикривање батинаша
  • ЛЕШАНОВИЋ: Чанак је претио и младићу који је дошао из Београда да ме врати кући. Када су ме претукли, Чанак је дечку прислонио пиштољ на главу и извадио његову личну карту и бус плус картицу. Запретио му је речима: „Знам где живиш и ако те неко пита, никада ме ниси видео, ниси био у Новом Саду и нећеш сведочити против мене“

        ВЕЛИКИ лидер ЛСВ Ненад Чанак - како се распетљава афера са премлаћивањем Београђанина Павла Лешановића - све се више смањује и показује своје право и људско и политичко лице.

       Ево шта је све наговорио београдском дневном листу „Блиц“:

       - Братаница ми је те вечери послала поруку: „Дођи, требаш ми“. Мислио сам да, као и обично, жели да попијемо пиће и дошао сам у кафану свог пријатеља Данила Икодиновића. Чим сам ушао, господин Лешановић је почео да ме вређа: „Лопове, г...о!“. Сео сам за сто за којим су, осим Лешановића, били Икодиновић, и моја братаница са другарицом. Лешановић је седео поред ње. У једном тренутку, откопчао је шлиц, почео да скида панталоне, викао на њу и завлачио руку иза њених леђа. Она га је гурала. Сви смо били запањени - сећа се Чанак док реченице прекида само док испија воду.

       Како би умирио атмосферу, власник кафане Данило Икодиновић позвао је музику и поручио песму. Али, тврди Чанак, Лешановић је наставио с провокацијом.

       - Чашом вина је полио музичара који је стајао поред мене и викнуо: „Шта певаш тој свињи, дођи код мене“. Тада ми је прекипело! Братаница је почела да плаче. Узео сам је за руку и заједно са другарицом је повезао кући. Братаница се није смиривала. Питала ме је зашто се то догађа. Оставио сам је пред кућом и позвао Икодиновића да га питам да ли је то гостопримивост и да ли то више никада не треба да дођем код њега у локал - у грчу прича Чанак.

       Икодиновић се у разговору извињавао, али је Чанак, како каже, одлучио да се врати и од власника кафане у четири ока чује због чега му је приређена таква сцена.

       - Када сам дошао испред кафане, Лешановић је излазио. Зауставио сам аутомобил испред његовог BМW-а, отворио врата и извукао га. Оборио сам га на земљу. Ударао сам га у афекту. Викао је: „Што мене, брате, ја те волим?“. Нисам могао да се зауставим. Песничио сам га због суза моје братанице. Онда су нас раздвојили неки људи, не знам ни ко се ту нашао. Питао сам га јесмо ли се раније срели, да ли ме познаје, зашто ми приређује такве гадости. Љут и бесан, окренуо сам се, сео у аутомобил и отишао кући - препричава Чанак.

       Упитан да ли се каје, муњевито одговара:

       - Не кајем се! Да се сутра понови ситуација, пребио бих га раније. Тукао бих га за столом. Ја нити сам навијач групе „Алкатраз“, па да не одговарам за батине, нити сам Миладин Ковачевић да за мене плаћа држава. Нека ме позове полиција, суд. Спреман сам. Чекам затвор.

       Откад се инцидент догодио, наводи лидер ЛСВ, покушавају да му напакују што теже кривично дело.

       - Тукао сам га бранећи част своје породице, а не да бих га покрао. Нисам га тукао штапом, то су обичне лажи. Биле су ово праве мушке, васпитне батине. Лешановић је те ноћи био толико пијан да ме не чуде његове лажи.

       Председник ЛСВ јуче је поднео оставку на функцију посланика у Скупштини Србије јер га парламент није узео у заштиту након инцидента.

       - Обезбеђење од МУП-а тражим већ две године, више не смем нигде да се појавим у свом родном граду. Моја породица је изложена претњама. Графити с датумом моје смрти освићу по зидовима. Докле да то трпим - каже Чанак.

       Оволико Чанак и овако у „Блицу“. Као што се види:  ни речи „више не сме нигде да се појави у свом родном граду“.

       А ево шта је о свему, поготово о Чанковом „изнeнадном“ присећању свих подробности туче, рекао олешени Лешановић:

       - Човек је схватио да тај пут којим је кренуо не води никуда. Његова процена је да се овим признањем спасе колико може. Али не одустајем од тужбе и тражим од Чанка да именује двојицу батинаша која су ме тукла. Да обелодани имена, бројеве личних карата, јер ћу га, осим за покушај убиства и пљачку, јер ми нема сата од 8.000 евра, теретити и за подстрекивање и прикривање батинаша - био је први коментар Лешановића.

       При том је навео да је од Чанка и „двојице набилдованих момака који су били с њим“ добио такве батине да стално има несвестице, да је угруван и да је ишао да снима ребра јер га пробада у грудима. Па наставио:

       - У признању ме шокира то што каже да је бранио част своје породице тиме што ме претукао! Утврдиће се с ким је тачно био у кафани. А част породице, па да и је и она у питању, а није, не брани се тако што позовеш двојицу батинаша и претучеш некога ко има 65 килограма и дупло је лакши од тебе. Такође је навео и да сам био у BМW-у из којег ме је извукао, што није истина. Био сам у „јагуару“, а он ми је са двојицом горила препречио пут и извукао ме из аутомобила и почео да ме туче - каже Лешановић.

       Према његовој тврдњи, Чанак је претио и младићу који је дошао из Београда да Лешановића врати кући.

       - Када су мене претукли, Чанак је дечку прислонио пиштољ на главу и извадио његову личну карту и бус плус картицу. Запретио му је речима: „Знам где живиш и ако те неко пита, никада ме ниси видео, ниси био у Новом Саду и нећеш сведочити против мене“, каже Лешановић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари