ЧАНАК ПРИЗНАО: Тукао сам га!

ЛИДЕР ЛСВ ПОДНЕО ОСТАВКУ НА МЕСТО ПОСЛАНИКА

  • Кад ми је опсовао децу, извадио сам га из кола, бацио штап у страну и почео да га тучем. Изложен сам линчу јер сам бранио част своје породице - накнадно се „присетио“ Ненад Чанак
  • ДАЧИЋ: Утврдиће се све чињенице везане за тај догађај и сигурно нико неће бити изузет. И од Ненада Чанка ће бити узета изјава без обзира што он има имунитет. Нико није ослобођен давања изјаве. Важно је да се утврди пуна истина о ономе што се тачно десило

        ЛИДЕР Лиге социјалдемократа Ненад Чанак саопштио је данас да је поднео оставку на место посланика у скупштини Србије, зато шта га парламент није узео у заштиту због инцидента који се десио у Новом Саду пре неколико дана.

        - Ако треба да бирам између суза своје деце и мандата народног посланика, онда то није никакав избор, рекао је Чанак.

        Иако је прво изјавио да никог није тукао, Чанак је пред десетак посланика и новинарима у Скупштини Србије признао да је учествовао у тучи пре два дана испред кафане у Новом Саду у којој је претучен Павле Лешановић.

        - Када ми је опсовао децу, извадио сам га из кола, бацио штап у страну и почео да га тучем. Изложен сам линчу јер сам бранио част своје породице - рекао је Чанак.

        Он је додао да је решио да се обрачуна са Лешановићем зато што се „према његовој сестричини, која му је као ћерка, понашао као према последњој проститутки“.

        - Тај пијанац ме је вређао пред ћерком мога брата коју је хватао за тело, рекао је Чанак.

        Чанак је додао да је оставку поднео и због тога да га не би прозивали да ће се позивати на посланички имунитет у судском поступку и навео да су неки „већ изрекли пресуду у јавности пре икаквог судског поступка“.

        Лешановић је рекао да ће поднети кривичне пријаве за покушај убиства и пљачку.

        - Када сам изашао из кафане, црни џип се зауставио и из њега је изашао Чанак са двојицом телохранитеља. Почели су да ме псују и говоре да сам београдски олош, а затим ме је Чанак штапом ударио преко лица - изјавио је Лешановић.

        Он тврди да су га та два младића затим оборила на земљу, пребила га, а затим се одвезли са лица места. 

        Премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић саопштио је да ће бити утврђена истина о инциденту у Новом Саду, у коме је учествовало лидер ЛСВ Ненад Чанак и поручио да нико неће бити заштићен.

        „Погледао сам изјаве које су учесници спорног догађаја дали у полицији“, рекао је Дачић и додао да је „очигледно да је прво дошло до вређања Чанка за столом за којим су заједно седели са власником ресторана Данилом Икодиновићем и да је након тога дошло до туче“.

        Дачић је рекао да ће изјава о инциденту бити узета и од лидера ЛСВ:

        „Утврдиће се све чињенице везане за тај догађај и сигурно нико неће бити изузет. И од Ненада Чанка ће бити узета изјава без обзира што он има имунитет. Нико није ослобођен давања изјаве“, рекао је Дачић новинарима у Пећинцима и додао да је важно да се утврди пуна истина о ономе што се тачно десило.

        Дачић је истакао да „сви који се баве политиком морају да воде рачуна да нису обични грађани“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари