Бриселски Кипранин Стилијанидис индиректно саветује Србији да се мане упоређивања Косова и Каталоније

ПОСЛЕ РАЗГОВОРА СА ВУЧИЋЕМ РЕКАО: „МОРАМО ДА ГЛЕДАМО У БУДУЋНОСТ КРОЗ ЕВРОПСКУ ПЕРСПЕКТИВУ“

Христос Стилијанидис

        ЕВРОПСКИ комесар за хуманитарну помоћ и управљање ванредним ситуацијама Христос Стилијанидис изјавио је данас да, као Кипранин, разуме историјске конфликте, али да је потребно гледати у будућност кроз европску перспективу.

        На питање новинара о постојању двоструких аршина у погледу ситуација у Каталонији и на Косову, Стилијанидис је рекао да „долази с Кипра и да зна за историјске конфликте“.

        „Могу да препознам осетљивост српске владе, али истовремено морамо да гледамо у будућност наших народа кроз европску перспективу“, рекао је новинарима Стилијанидис у Београду после разговора са председником Србије Александром Вучићем.

        Стилијанидис је истакао да је Србија део Европе и да Западни Балкан у целини, а нарочито Србија имају јасну перспективу ка Европској унији.

        Он је додао и да се сада „морамо фокусирати на интензивирање дијалога Београда и Приштине“, којем посредује висока представница Уније Федерика Могерини.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

pravi pera's picture
pravi pera 18:40 09.10.2017.

  • +3
Voting is closed.

Za saku dolara! Treba tu jedan dobar Clint Eastwood, da potamani gamad.

milovan's picture
milovan 20:51 09.10.2017.

  • +2
Voting is closed.

Bolje da si rekao Voja Tankosic! Estvud je filmski junak, a Voja je istinski junak. Austro- Ugari su par Dana prekopavali sveze grobove u i oko Krusevca da se uvere da li je stvadno mrtav. Da ne uznemiravaju mrtve neko im je pokazao grob u Trsteniku. Tamo su ga bili sakrili njegovi saborci.

Додај коментар