Брисел признао да на Београд заједно са САД врши притисак у корист Шиптара

КОЦИЈАНЧИЧ ЈЕ РЕКЛА ДА ЕУ ПОВОДОМ „ДИЈАЛОГА” СА ВАШИНГТОНОМ „БЛИСКО САРАЂУЈЕ”

         ПОРТПАРОЛКА Европске службе за спољне послове (ЕЕАС) Маја Коцијанчић изјавила је вечерас да је дијалог Београда и Приштине уз посредовање ЕУ одувек имао подршку САД и да ће та блиска сарадња бити настављена и даље.

         „САД су увек подржавале дијалог у којем ЕУ посредује и заједнички ћемо наставити блиско да сарађујемо на Западном Балкану”, рекла је Коцијанчић агенцији Бета поводом навода приштинских званичника и медија о укључивању САД у дијалог Београда и Приштине.

         Председник Косова Хашим Тачи изјавио је средином недеље да је од потпредседника Сједињених Америчких Држава Мајка Пенса добио обец́ање да ц́е САД бити директно укључене у дијалог Приштине и Београда, пренели су приштински медији.

         Приштински лист Зери је у петак објавио да САД разматрају како да пруже снажнију подршку процесу дијалога Приштине и Београда у Бриселу.

         Лист је навео да им је то речено у америчкој амбасади у Приштини као и да ће САД уско сарађивати са тимом високе представнице ЕУ, Федерике Могерини.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 01:52 08.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

"Zapad" od 1991 sve radi na štetu Srba a radiće dalje sve na štetu Srba i u buduće ... CCCC

Aнадир67's picture
Aнадир67 07:25 08.10.2017.

  • +3
Voting is closed.

"ЗАПАД" то ради против Серба и против Русса од 17 века. И династија Романових је била прозападно орјентисана, али их је Наполеон пробудио када је у напад на Руссију повео целу Јевропу и све што гмиже. Циљ је опљачкати Руссију, сатрати и покатоличити православни свет. Зато ми Серби не можемо да читамо наше старе књиге (добар део је спаљен и сакривен) јер је писан на старом русско-сербском језику који су сви тада разумели, али је помоћу бечких (венских, Беч=Виенна=Венац) реформи добрим делом "преформиран"стари сербски језик и писмо.
Ово данас је наказно, али треба вратити старо писмо и стари календар!

milovan's picture
milovan 10:11 08.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

Anadir67*! Mozda cak i Od Karla Velikog!?

Додај коментар