Божовић: Прођоше четири месеца а нема помака у истрази о Оливеровом убиству

„САМО СЕ ЧУЈЕ ПРЕБАЦИВАЊЕ ЛОПТЕ ИЗ БЕОГРАДА У ПРИШТИНУ И ОБРНУТО“

        ЧЕТИРИ месеца од убиства лидера Грађанске иницијативе Србија, демократија правда (ГИ СДП) Оливера Ивановића у Северној Митровици навршава се данас, а у истрази нема помака, изјавила је њена функционерка Ксенија Божовић.

        „Разочарани смо и огорчени, иако смо од првог дана тврдили да убица никада неће бити нађен“, рекла је Божовићева агенцији Бета и изразила незадовољство јер се истрага, како је рекла, све више разводњава.

        Божовић је додала да Специјално тужилаштво позива сведоке које је Основно тужилаштво већ испитало.

        „Немам шта да кажем, четири месеца су прошла, а помака нема“, рекла је она и додала да се само чује „пребацивање лопте“ из Београда у Приштину и обрнуто.

        По њеним речима, Београд апелује да му се пошаљу сателитски снимци, Приштина то стопира и не изјашњава се, а међународни представници ћуте.

        Швајцарски амбасадор у Приштини Јан Хубер Лебет рекао је јуче, како преносе медији на Косову, да је Оливер Ивановић био „човек који је желео да направи промену, изражавајући своје мишљење, а ипак није могао да буде инструментализован“.

        Божовићева је као једини помак навела петицију ГИ СДП како би улица или трг у Северној Митровици добио име Оливера Ивановића.

        До сада је прикупљено 1.500 потписа, које ће поднети на седници Скупштине града, рекла је она.

        Оливер Ивановић убијен је 16. јануара испред просторија ГИ СДП са шест метака са леђа из аутомобила у покрету.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари