БЛИЦ: На удару фирме које воде кадрови СПС

НА ЧЕЛУ СПИСКА ЗА ПРОВЕРУ И ХАПШЕЊА ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ

САДА СУ „ГАЛЕНИКА“, „СРБИЈАГАС“ И ЕПС

        ПРВИ озбиљан сукоб у Влади између председника Ивице Дачића и потпредседника Александра Вучића избио је због бројних медијских најава будућих хапшења кадрова СПС.

        Борба против корупције коју води Вучић почела је истрагом финансијера Дачићеве странке, а премијера је то дирнуло толико да је јуче подвикнуо и јавно: „Не дозвољавам кампању да су сви лопови из СПС“.

        На челу списка за проверу и хапшења због корупције су Агробанка (почело), „Галеника“, „Србијагас“ и ЕПС. Све ове фирме воде СПС кадрови, а ниједна од њих није на списку Савета за борбу против корупције, нити на списку спорних приватизација чију је проверу захтевала Европска комисија.

        Очигледно је нова власт направила свој списак, а боде очи да списак предводе фирме на чијем су челу кадрови СПС. Тешко је после само месец и по дана рада Владе проникнути у мотиве рада Александра Вучића као „српског Елиота Неса“, али се из авиона види да су хапшења и најаве инспирисане и политиком.

        - Дачића уопште не додирују најаве тих истрага, али је изнервиран медијском кампањом у појединим новинама. На основу онога што сам чуо од самог премијера, мислим да нико од његових људи није умешан у те послове и да га није ни брига. Ја бих, да сам новинар, тражио везу са неким другим функционером СПС. Иначе, односи Вучића и Дачића су врло коректни - рекао је за „Блиц“ извор близак премијеру, који је захтевао анонимност.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари