Београд: Учесника протеста неколико стотина, али вичу „Има нас“

НА ЧЕЛУ КОЛОНЕ ДОБОШАРИ И ТРАНСПАРЕНТИ „ДОЛЕ ДИКТАТУРА“ И „СВИРАЈ КРАЈ“

  • Учесници протеста, који је почео по киши, дували у пиштаљке, скакали и скандирали „Ко не скаче, тај је Вучић!“. Носили су и транспаренте „Комплетна смена политичке елите“, „Образовање“, „Падни ми на груди Небојша (из Београда)“, „Цар је го“, „Против терора власти“, „Малом Ђоки тата купио диплому“…

        НЕКОЛИКО стотина учесника протеста „Против диктатуре“ кренуло је вечерас по 17. пут у протестну шетњу централним улицама Београда.

        На челу колоне су добошари и транспаренти „Доле диктатура“, „Свирај крај“, а демонстранти узвикују „Има нас!“.

        Како је најављено, колона би требало да преко Теразија и Трга Републике оде поред Дома Омладине, затим Светогорском и Таковском улицом до Радио-телевизије Србије (РТС) и назад до Дома Народне скупштине.

        По речима неколико учесника протеста, аутомобил с председником Српске радикалне странке Војиславом Шешељом и с његовим обезбеђењем, „покушао је да прегази“ демонстранте, уз псовке.

        Окупљени носе транспаренте међу којима су „Комплетна смена политичке елите“, „Образовање“, „Падни ми на груди Небојша (из Београда)“, „Цар је го“, „Против терора власти“, „Малом Ђоки тата купио диплому“.

        Учесници протеста који почиње по киши, дувају у пиштаљке, скачу и скандирају „Ко не скаче, тај је Вучић!“.

        Очекује се да окупљени крену у протестну шетњу. Блокиран је саобраћај у једној траци на Тргу Николе Пашића у смеру од Булевара краља Александра ка Дечанској улици.

        Протести у Београду и другим градовима почели су 3. априла, дан после председничких избора у Србији.

        Грађани траже смењивање „политичке елите“ на челу с премијером Александром Вучићем који је добио највише гласова на председничким изборима, али резултат избора још није озваничен, траже фер и слободне изборе, смењивање чланова Републичке изборне комисије и Регулаторног тела за електронске медије, слободу медија и разрешење „свих корумпираних функционера“.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари