БАРОЗО: Србија држи кључеве наших дубљих односа и своје будућности

НИШТА НИЈЕ ЈАСНО НИ ПОСЛЕ СУСРЕТА

ПРЕДСЕДНИКА ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ И ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ

Жозе Мануел Барозо

  • Већина чланица ЕУ је за давање кандидатуре, истакао је Барозо и напоменуо да, ако ова одлука не буде донета данас, њено доношење очекује на следећем Европском савету
  • Важно је да Србија остане предана својој амбициозној реформској агенди и дијалогу са Приштином, рекао је Барозо. Према његовим речима, само конкретни кораци и резултати ће омогућити напредак, „јер Србија држи кључеве наших дубљих односа и своје будућности“
  • Србија прихвата све услове који су у складу са Копенхашким критеријумима и неће прихватити ништа што није у складу са тим. То је чврста позиција Владе Србије и моја, предочио је Борис Тадић и најавио да ће Београд наставити напоре да достигне статус кандидата

         БРИСЕЛ, (ФоНет) - Председник Европске комисије Жозе Мануел Барозо изјавио је данас, после разговора са председником Србије Борисом Тадићем, да већина држава чланица ЕУ подржава кандидатуру Србије за чланство у Унији.

         Имали смо отворен и пријатељски разговор и мислим да смо близу тога да имамо добре вести, нагласио је Барозо.

         Већина чланица ЕУ је за давање кандидатуре, истакао је Барозо и напоменуо да, ако ова одлука не буде донета данас, њено доношење очекује на следећем Европском савету.

         Барозо је истакао да Србија заслужује статус кандидата и подсетио да Европска комисија већ дуже времена заступа тај став.

         Он је похвалио преданост и вођство Тадића у остварењу овог циља за Србију.

         Ово није крај пута, указао је Барозо, који очекује да Србија буде чврсто на путу европских интеграција.

         Важно је да Србија остане предана својој амбициозној реформској агенди и дијалогу са Приштином, рекао је Барозо.

         Према његовим речима, само конкретни кораци и резултати ће омогућити напредак, „јер Србија држи кључеве наших дубљих односа и своје будућности“.

         Тадић је рекао да Србија очекује позитивну одлуку министара о кандидатури, иако постоје проблеми са неким државама чланицама ЕУ.

         Србија прихвата све услове који су у складу са Копенхашким критеријумима и неће прихватити ништа што није у складу са тим, поручио је Тадић.

         То је чврста позиција Владе Србије и моја, предочио је Тадић и најавио да ће Београд наставити напоре да достигне статус кандидата. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари