Американци хоће да у Србији имају и своју власт и своју опозицију

СРС ПРЕДСТАВИЛА КЊИГУ ВОЈИСЛАВА ШЕШЕЉА „ВИКИЛИКС МИ ЈАВЉА

- ПРВИ ДЕО“, СА 314 ТАЈНИХ ДЕПЕША АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ У БЕОГРАДУ

Красић, Тодоровић, Мартиновић

  • Зоран КРАСИЋ: Депеше објашњавају како се прави „пета колона“. У другом делу „Викиликс ми јавља“ наћи ће се имена новинара и организација за истраживање јавног мнења које прво Американцима саопште резултате истраживања, па тек онда нашој јавности
  • Драган ТОДОРОВИЋ: Када узмете ову књигу и кренете од документа до документа, постаће вам јасно зашто је Шешељ девет година у Трибуналу и зашто најављују да ће тек 2013. бити завршено суђење. Одговор је врло једноставан: Запад не жели Војислава Шешеља у Србији док у потпуности не заврши дезинтеграцију Србије и уништавање српскога народа    
  • Александар МАРТИНОВИЋ: Американци хоће, а то је из ових депеша потпуно јасно, да имају своју власт и своју опозицију. И хоће да не постоји било каква политичка странка која може да донесе било какве промене на политичкој сцени Србије.  Они су креатори идеје да у Србији треба да буде двопартијски систем и да на власти треба да се смењују две странке које су суштински истоветне. Јер, и ДС и тзв СНС уствари имају за циљ да у Србији спроводе америчку политику и америчке интересе, са крајњим циљем да један српски политичар (води се мртва трка да ли Николић или Тадић) стави потпис на документ којим се Република Србија одриче КиМ

        СРПСКА радикална странка (СРС) данас је представила књигу „Викиликс ми јавља - први део“ председника СРС Војислава Шешеља, са 314 „тајних депеша“ америчке амбасаде у Београду, насталих од 2000. до 2010. године и објављених на сајту Викиликс.

        У предговору књиге се тврди да се из депеша види да се америч ки амбасадори у Србији не понашају као дипломате у страној земљи, већ као римски конзули у „некој поробљеној римској провинцији“.

        Наводи се и да књига раскринкава главни циљ САД: „отимање Косова“ и „спречавање једине патриотске опције у Србији - СРС, да дође на власт“.

        Посланик СРС Зоран КРАСИЋ је изјавио да депеше објашњавају како се прави „пета колона“.

        „У другом делу „Викиликс ми јавља“ наћи ће се имена новинара и организација за истраживање јавног мнења које прво Американцима саопште резултате истраживања, па тек онда нашој јавности“, најавио је Красић.

        Књига има 1.096 страна, а на крају се, на стотинак страница, налази посебан део - „психолошки профили“ лидера и заменика председника Српске напредне странке Томислава Николића и Александра Вучића.

        У том делу су поглавља „Мрачни лик Николића“, „Вучић и Николић прижељкују Шешељеву смрт“, „Меланхолични темперамент Вучића“, „Сејачи подмуклих лажи“, „Одаје их говор тела“.

        О књизи су говорили и Драган Тодоровић и Александар Мартиновић. Факти преносе у целини њихове речи.

        ТОДОРОВИЋ: Ова књига ће помоћи да се разуме један тежак временски период, у коме су гуланфери одлучивали шта треба и како ће се радити. Кроз ова документа и депеше, имаћете прилике да сагледате ко су ти људи. А, онда ћете доћи до одговора - зашто нам је данас овако како нам је.

        Књига је имала претходницу, а то су документа која је објавила СРС везана за Војислава Шешеља, на више од 4000 страна. Кроз њих сте могли да сагледате у каквој смо држави живели, какве су нам биле службе безбедности и чиме су се бавиле. Такође, на основу тих књига сте могли доћи до одговора -зашто се она држава распала и што нам је било онако како је било.

        Склон сам да верујем да је и Викиликс једна врста ујдурме Америке. Ако погледате протекло време, не можете доћи ни до једног документа који би на било који начин правио проблем Америци. Али, зато до сада имате, много пута, документа која показују људе са којима Американци сарађују, које употребљавају и који им служе. Чини ми се да Викиликс у појединим случајевима служи као знак упозорења, али и као одмазда за неке који покушавају да не изврше одређене налоге од стране САД.

        Оно што је за нас важно и зашто нам је важна ова књига, пре свега је везано за дешавања око Војислава Шешеља и СРС.

          Претпостављам да су многи од вас гледали последњу статусну конференцију, где су маске пале, када је Војислав Шешељ изнео неколико података о документима из ове књиге. Ти подаци потврђују да су западне обавштајне службе радиле све да би он што дуже остао у Хагу и како би тај његов боравак, уз помоћ судија и службеника Хашког трибунала, учинили што дужим, без обзира што брутално крше његова људска права и салободе.

        Многима је, претпостављам, било изненађење улога председника претресног већа Жан Клод Антонетија. Баш због тога сам рекао да су маске пале.

        Јер, до статусне конференције, Антонети је уживао велике симпатије у Србији због начина на који је водио поступак, због издвојеног мишљења, које је, што се тиче чињеница, било изузетно коректно. Али, открива се да није баш тако како видимо, већ се у позадини и са Антонетијем манипулише.

        То на најбољи начин потврђује оно што ми већ девет година тврдимо: да је трибунал политичка институција коју су формирале САД и ЕУ како би замениле улогу злочинца и жртве. Од Србије и Срба треба да се направе злочинци, а од Америке и европских држава, које су починиле злочин, треба да се направе они који су покушали да исправе неправду. Од осталих учесника у дешавањима на просторима бивше Југославије - да направе жртву.

        Када узмете ову књигу и кренете од документа до документа, постаће вам јасно зашто је Шешељ девет година у Трибуналу и зашто најављују да ће тек 2013. бити завршено суђење. Одговор је врло једноставан: Запад не жели Војислава Шешеља у Србији док у потпуности не заврши дезинтеграцију Србије и уништавање српскога народа.      

        МАРТИНОВИЋ: Нама противнци често пребацују да патимо од некаквих `теорија завере`, како смо изислили да западне силе имају нешто против Србије и српског народа и против наше странке. Међутим, ова књига докумената, депеша америчке амбасаде у Београду, најбоља је потврда да завера постоји и да је настала почетком деведесетих година када су САД, Немачка и Ватикан донели коначну одлуку да се распадне Југославија по административним границама бивших република, да се Србија сведе у границе које су постојале пре Балканских ратова, да се започне крвави грађански рат на просторима Југославије и да се за тај рат оптуже Србија исрпски народ.

        У ту сврху је формиран и Хашки трибунал, као једна велика машина за прање савести Американаца и њихових савезника из ЕУ и НАТО пакта. Та велика машина је требало да докаже једну велику лаж – да смо ми Срби после Другог светског рата систематски радили на томе да се распадне Југославија и да се почини геноцид над народима који су живели на територији те државе. А да се, истовемено, од историјске, политичке и правне одговорности амнестирају прави кривци за распад Југославије и за све оно што се дешава данас, пре свега на простору Косова и Метохије. Да се каже да смо ми Срби одговорни за распад Југославије, за рат и жртве и да је потпуно оправдано постојање Хашког трибунала.

        Када је реч о завери против СРС, она није настала 2008. године, него много раније, а те године су само изведени завршни радови.

        Главни идејни творац покушаја рушења СРС су САД и то ове депеше јасно доказују. Они који су хтели и покушали да сруше СРС јер покушавају да сруше и српску државу и СПЦ.

        Американци хоће, а то је из ових депеша потпуно јасно, да имају своју власт и своју опозицију. И хоће да не постоји било каква политичка странка која може да донесе било какве промене на политичкој сцени Србије.

        Они су креатори идеје да у Србији треба да буде двопартијски систем и да на власти треба да се смењују две странке које су суштински истоветне. Јер, и ДС и тзв СНС уствари имају за циљ да у Србији спроводе америчку политику и америчке интересе, са крајњим циљем да један српски политичар (води се мртва трка да ли Николић или Тадић) стави потпис на документ којим се Република Србија одриче Косова и Метохије.

        Они који су покушали да сруше СРС, хоће да отклоне било какву могућнопст суштинских, радикалних политичких, економских и социјалних промена у Србији. Они хоће да стање у Србији остане тешко, овакво какво јесте. Хоће да не постоји ниједна политичка странка, а пре свих СРС, која може да промени политику Републике Србије, да је одвоји од ЕУ и НАТО пакта и да Србију окрене традиционалним пријатељима, пре свега ка Руској Федерацији. Они хоће да се успостави статус кво у Србији и да се апсолутно ништа не мења.

        Они који се данас представљају као носиоци промена, а то су ликови из ових америчких депеша,  марионете су у рукама америчког амбасадора, Томислав Николић и Александар Вучић. Они уствари воде исту политику као ДС.

        Њихов циљ је да преваре грађане Србије, тврдећи: ми смо ти који можемо да донесемо промене и да победимо режим Тадића. Али, како ће да победе режим Тадића, када воде исту политику као Борис Тадић?

        Није суштина ствари у Србији да се промени Борис Тадић, него да се промени политика, коју води Борис Тадић. А СНС каже, на уста свог лидера Николића, америчке марионете: „Добар је Борис Тадић и добра је његова политика, само је проблем што се не спроводи у потпуности“.

        Николић је тај који ће да спроводи у потпуности политику Бориса Тадића, а то значи слепо извршавање налога Запада, а то значи прихватање независности Косова и Метохије, а сутра, можда и Војводине. Јер, они који су почетком деведесетих кренули да руше Југославију, да је бомбардују 1999, кренули су са планом да Србију сведу на границе Београдског пашалука, да будемо не само без Републике Српске Крајине, не само без Републике Српске и Косова и Метохијем, него и без Војводине.

        И, није случајно што је Статут Војводине донет баш 2008., када је Николић покушао да изврши пуч у СРС. У Скупштини Србије је тврдио да је Статут Војводине противуставан, антисрпски и сепаратистички. Није прошло месец дана, а Николић је за једне дневне новине дао изјаву у којој поручује да СВМ нема потребе да се плаши доласка на власт СНС, јер кад СНС дође на власт - неће се мењати Статут Војводине. То значи да се Николић ни по чему суштинском не разликује од Тадића.

        Ова књига је једна велика порука упозорења грађанима Србије да на мајским изборима ове године не направе грешку и да, у жељи да промене стање у Србији, своје поверење не дају онима који су чак и гори од Тадића.

        Ова књига је доказ да је СРС једина странка која може да донесе радикалне промене у Србији, да промени режим криминала и корупције, да промени погубну политику да ЕУ нема алтернтиву и да учини да Србија поново буде снажна и достојанствена држава.

        Држава са искреним и традиционалним савезницима Србије и српског народа који треба да нам помогну да, пре свега, очувамо Косово и Метохију у саставу Србије, да отклоне било какву опасност од могућег одвајања Војводине, а да у некој даљој будућности, могу да нам помогну да под истим државним кровом сакупимо све српске земље - и Републику Српску Крајину, Републику Српску, Црну Гору и Србију.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари