Одлучивање о избору концесионара за Аеродром „Никола Тесла“ померено за 5. јануар

ВЛАДА НАМЕРИЛА ДА НАРЕДНИХ 25 ГОДИНА БЕОГРАДСКИ АЕРОДРОМ ПРЕПУСТИ СТРАНЦИМА

        РОК ЗА одлуку о избору концесионара за београдски Аеродром „Никола Тесла“ померен је за 5. јануар наредне године, објављено је на сајту београдског аеродрома.

        Одлука о најбољим понудама за концесију требало је да буде донета до 25. децембра, али је потом тај рок померен због католичко-протестантских божићних празника и нерадних дана за 29. децембар.

        „Нови рок за доношење Одлуке о избору најповољније понуде је 5. јануар“, наводи се на сајту Аеродрома и додаје да је та одлука објављена 29. децембра у Службеном гласнику.

        За концесију београдског аеродрома стигле су четири понуде.

        Понуде су доставили швајцарско-француски конзорцијум Zurich Airport са компанијама Eiffage и Meridiam Eastern Europe Investments, индијско-грчки конзорцијум GMR Infrastructure ltd  и Terna, француска компанија Vinci Airports и јужнокорејско-турско-кипарски конзорцијум Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure

        Позив заинтересованим концесионарима Влада Србије и Аеродром „Никола Тесла“ објавили су 10. фебруара 2017. године.

        Концесија за финансирање, развој кроз изградњу и реконструкцију, одржавање и управљање инфраструктуром аеродрома и обављање делатности оператера даје се на рок од 25 година.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари