Обрадовић: Можемо бити европски Јапан, позваћемо своје стручњаке да се врате

У АЈ-ТИ ФИРМИ УНОВОМ САДУ: СРБИЈА МОЖЕ И ТРЕБА ДА БУДЕ ЊИХОВА ОБЕЋАНА ЗЕМЉА

  • „Бићу српски председник који ће пружити пуну подршку домаћем Ај-ти сектору и иновационим делатностима. За разлику од актуелне власти Александра Вучића,  нећу улагати у стране фирме и компаније. Нећу дозволити да се државне субвенције дају британској компанији Ендава, и да се тако прави конкуренција домаћем Ај-ти сектору”
  • „Не желим да мој народ робује страним фирмама. Не желим да будемо јефтина радна снага код страног газде у сопственој земљи. Желим да будемо своји на своме, желим да живимо достојно човека, да живимо као људи, и да можемо да живимо од свога рада”
  • „Држава мора да издвоји из свога буџета директне инвестиције за домаћи Ај-ти сектор и да тиме пружи снажну подршку свима онима који су данас креативни у иновационим делатностима и информационим техологијама овде у Србији. Треба пружити пуну подршку домаћем Ај-ти сектору и извозу савремених информационих технологија и иновација одавде из Србије”  

          ПРЕДСЕДНИЧКИ кандидат Двери, Бошко Обрадовић, посетио је једну модерну српску Ај-ти компанију у Новом Саду и том приликом рекао да су савремене информационе технологије будућност модерне индустрије.

           „Ово је Србија какву желим. Србија у којој ће млади школовани млади људи бити задовољни својим послом, имати озбиљна примања, неће одлазити у иностранство, остајаће овде, и извозиће своје знање из савремених информационих технологија” – рекао је Обрадовић.

          Он је додао, да је за тако нешто потребна подршка државе.

           „Бићу српски председник који ће пружити пуну подршку домаћем Ај-ти сектору и иновационим делатностима. За разлику од актуелне власти Александра Вучића,  нећу улагати у стране фирме и компаније. Нећу дозволити да се државне субвенције дају британској компанији Ендава, и да се тако прави конкуренција домаћем Ај-ти сектору. Не желим да мој народ робује страним фирмама. Не желим да будемо јефтина радна снага код страног газде у сопственој земљи. Желим да будемо своји на своме, желим да живимо достојно човека, да живимо као људи, и да можемо да живимо од свога рада” – истакао је председник Двери.

          Обрадовић је посебно инсистирао на усавршавању нашег образовања, и да већ од основне школе морамо повећати број часова информатике, а већ од петог разреда морамо имати стручну праксу рада на рачунарима.

          „Дакле, држава мора да уложи у високо образоване кадрове за будуће савремене информационе технологије. Посебна подршка државе мора да иде у правцу подршке науци и иновативним делатностима. И на крају, држава мора да издвоји из свога буџета директне инвестиције за домаћи Ај-ти сектор и да тиме пружи снажну подршку свима онима који су данас креативни у иновационим делатностима и савременим информационим техологијама овде у Србији. Дакле, не треба доводити стране фирме које ће бити конкуренција нашем домаћем Ај-ти сектору.

          - Треба пружити пуну подршку домаћем Ај-ти сектору и извозу савремених информационих технологија и иновација одавде из Србије. Уверен сам да можемо бити европски Јапан. Имамо и интелигенцију и стручњаке за то. Имамо знање и овде у отаџбини и широм расејања. Треба да позовемо оне наше најбоље стручњаке да се врате јер ће Србија бити њихова обећана земља. Србија ће бити центар Ај-ти индустрије на Балкану и овом делу Европе” – рекао је Бошко Обрадовић.

          Обрадовић је још истакао, да је потпуно уверен да то можемо заједно учинити и да заато рачуна на подршку младих људи у Србији, а посебно рачуна на подршку младих предузетника.

          „Ја сам будући српски председник, коме је домаћа привреда на првом месту, коме су наши предузетници светиња и који ради искључиво за наш домаћи економски интерес” – закључио је председнички кандидат Двери.    

          (саопштење Српског покрета Двери)                                                                                                                                     

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

arkadije's picture
arkadije 14:45 19.03.2017.

  • +2
Voting is closed.

Obradovicu kad hoces da kakis onda prvo skines pantalone pa cucnes .......!
Ovako, govno kao i svako govno plivas na vodi .....

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 15:35 19.03.2017.

  • +2
Voting is closed.

sve je to uredu, ali kad bi svi zatvorili svoje privrede kome bi i sta prodao IT u NS ?! Cilj nije zastita industrije vec pomoc industriji da postane konkurentna i osvaja sto vise novih trzista.

Padre's picture
Padre 21:39 19.03.2017.

  • +4
Voting is closed.

Japan u kom smislu, obrezivaćemo bonsai, izvršiti harakiri ili sepuku, bavećemo se sumom?Bduimo radije Švajcarska, njih barem znamo, a o Japanu pojma nemamo!Jedino da nam Piksi pomogne, on jih zna.

Slobodanka's picture
Slobodanka 08:50 20.03.2017.

  • +2
Voting is closed.

Nekada mislim 70-tih i početkom 80-tih po nekim ekonomskim pokazateljima mi jesmo bili blizu Japana. Dobro je toga setiti se. To znači da mi imamo sposobnosti za puno bolje rezultate nego danas.

milovan's picture
milovan 23:02 19.03.2017.

  • +2
Voting is closed.

Svakakvih li nas ima,pa onda nije ni cudo sto nam je ovako kako nam je,a lose nam je da smo dodirnuli dno. Do juce su olajavali Srbe iz SRBSKE C.GORE,Srbe iz SRBSKE BiH iz svih srbskih zemalja,a evo Danas Srbe i iz SRBSKE SUMADIJE.Boze spasi nas i oslobodi od nasih SRBOMRZA.

Zare2's picture
Zare2 23:12 19.03.2017.

  • +2
Voting is closed.

Protiv Obradovica su oni koji ne vole srbe i Srbiju..

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 08:23 20.03.2017.

  • +2
Voting is closed.

najezio sam se

Додај коментар