Новости: Вучић наредио покрет Војске Србије ка административној граници са КиМ

НАРЕДИО И ХИТНО ПОДИЗАЊЕ БОРБЕНЕ ГОТОВОСТИ НА НАЈВИШИ НИВО

 

* Куртијеви специјалци силом преузимају општинске зграде на северу КиМ – у Звечану се чули и рафали

* Искористили околност да је већина запослених ккренла за Броград – на митинг на који их је позвао председник Србије

_____________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Србије и врховни командант оружаних снага Александар Вучић потписао је наредбу о подизању борбене готовости јединица Војске Србије на највиши ниво и наредио им хитан покрет у правцу административне линије са Косовом и Метохијом, сазнају Новости.

        Вучић се на овај потез одлучио због насиља које специјална полиција самопроглашеног Косова спроводи над српским народом у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу.

        Такође, Вучић је затражио од НАТО да се под хитно заустави насиље над Србима.

        Више десетина припадника такозване специјалне косовске полиције стигло је џиповима до зграда локалних самоуправа у Косовској Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану, а испред њихових улаза окупљене су десетине Срба, запослених у привременим органима тих општина.

        Специјална полиција Аљбина Куртија ушла је у зграду општине Звечан, а том приликом је поред сузавца користила и шок бомбе.

        Оклопна возила и специјалне јединице полиције налазе се испред зграде општине.

Шиптарско насиље у Звечану

        Дошло је до сукоба. Чули су се и рафали.

        На факултетима и у школама у Косовској Митровици прекинута настава.

        Долазак специјалаца пратио је звук сирена у Лепосавићу, Митровици, Звечану и Зубином Потоку, које житељи тих средина активирају за алармирање на опасност.

        Специјалци намеравају да на зграду општине у којој је и Привремени општински орган Владе Србије "истакну заставу плаво жуте боје која симболизује државност на Косову", преноси РТС.

        Све се догађа у време када је већина запослених у привременим органима и другим институцијама на путу за Београд, ради присуства скупу на који их је позвао председник Србије.

         Јуче су нови председници општина у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу положили заклетву и преузели дужности као први председници албанске националности од формирања локалних структура власти у овим срединама под окриљем владе у Приштини.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари