„НОВОСТИ“: Доналд Трамп купује Генералштаб и прави хотел?

ЊЕГОВИ ХОТЕЛИ СУ ВЕЛИКИ ЦЕНТРИ СА РЕСТОРАНИМА, ГАЛЕРИЈАМА, КОЦКАРНИЦАМА, ГОЛФ-КЛУБОВИМА, ШОПИНГ И СПА ЦЕНТРИМА

  • Амерички бизнисмен ће наредних месец дана послати тим сарадника у Београд како би видели локације за евентуалну изградњу ексклузивног хотела у оквиру ланца хотела „Трамп“

         АМЕРИЧКИ бизнисмен Доналд Трамп послаће у наредних месец дана тим сарадника како би видели локације за евентуалну изградњу ексклузивног хотела у оквиру ланца хотела „Трамп“. То је резултат састанка премијера Србије Ивице Дачића са Трампом у Њујорку, на којем је било речи о потенцијалној инвестицији.

         - То је за Србију веома значајно, јер би долазак Трампа и његових инвестиција био позив и другим озбиљним инвеститорима - рекао је Дачић. - Видео сам из његовог односа да има позитиван став о доласку у наше крајеве. Питао ме је и за област енергетике, али засада ћемо почети са разговорима о хотелу, у децембру, најкасније у јануару - рекао је Дачић.

         Трамп је власник ланца од осам хотела и многобројних некретнина, углавном на територији Америке. Његови хотели су, практично, велики центри у којима се налазе ресторани, галерије, коцкарнице, голф-клубови, скејт-паркови, кафићи, шопинг и спа центри.

         Добри познаваоци прилика сматрају да ће његове сараднике занимати искључиво врхунске локације попут Генералштаба (срушеног у време НАТО агресије) или, пак, неки од простора у центру који су већ додељени, а инвеститори су остали без новца за изградњу. Као једна од могућих локација спомиње се и Нови Београд, јер се последње Трампове инвестиције налазе у модерним деловима града и подразумевају комбинацију апартмана са хотелима и шопинг центрима.

         - Долазак Трампа био би добар маркетиншки потез за промоцију туризма Србије - кажу у Удружењу хотелијера Србије. - У Европи, односно у Истанбулу, постоји само један „Трамп тауерс“ хотел чији он није власник, већ је у питању франшиза.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари