Николић се у Њујорку за два дана двапут срео са Обамом

ОД РАСМУСЕНА ЗАТРАЖИО ДА ПРИПАДНИЦИ КФОР

ДУЖНОСТ ОБАВЉАЈУ НА СТАТУСНО НЕУТРАЛАН НАЧИН

  • Генерални секретар НАТО рекао председнику Србије да НАТО поштује Резолуцију 1244 Савета безбедности УН и међународне документе

       ПРЕДСЕДНИК Томислав Николић, који се у Њујорку састао са генералним секретаром НАТО Андерсом Фог Расмусеном, рекао је да очекује да међународне безбедносне снаге на Косову дужност обављају на статусно неутралан начин.

        „НАТО је обавезан да обезбеди заштиту свим нашим грађанима на Косову“, рекао је Николић током сусрета са Расмусеном на маргинама заседања Генералне скупштине УН, и понудио сарадњу институција Србије у решавању безбедносних питања на Косову. 

        Како је агенцији Бета речено у кабинету председника Србије, Расмусен је казао да је НАТО заинтересован за активније учешће Војске Србије у програму Партнерство за мир и у међународним мировним операцијама. 

        Током првог сусрета са председником Николићем од његовог ступања на дужност, Расмусен је рекао и да НАТО поштује Резолуцију 1244 Савета безбедности УН и међународне документе. 

        Током последња два дана Николић се два пута сусрео са председником САД Бараком Обамом, а разговарао је и са другим председницима и премијерама држава-чланица УН. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари