НИКОЛИЋ: Не треба да водимо ратове нити да заборавимо ратове које смо водили

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА НА ПРАВНОМ ФАКУЛТЕТУ У БЕОГРАДУ ПОВОДОМ ПРВОГ БАЛКАНСКОГ РАТА

  • Председник Србије указао да треба да се мирним путем боримо за своје интересе и нагласио да никада није добро потомцима остављати проблеме и нерешена питања

         ПРЕДСЕДНИК Србије Томислав Николић изјавио је вечерас да Србија више не треба да води ратове, већ да се мирним путем бори за своје интересе.

         На Правном факултету у Београду, на догађају којим је обележено 100 година од почетка Првог балканског рата, Николић је рекао да се „данас борба за истину и правду води речима” и да нико нема права на туђи живот.

         „Не треба да водимо ратове и не смемо да заборавимо ратове које смо водили”, рекао је Николић на свечаној академији којој је присуствовао и поглавар Српске православне цркве, патријарх Иринеј, као и неки министри Владе Србије.

         Николић је студентима Правног факултета поручио да буду активни, знатижељни и да сваки тренутак искористе да нешто науче.

         „Ми данас настојимо да вам обезбедимо миран живот посвећен стварању”, казао је Николић студентима.

         Председник Србије је оценио и да никада није добро потомцима остављати проблеме и нерешена питања, а студенте је позвао да се с љубављу односе према Србији.

         Говорећи о Првом балканском рату, Николић је рекао да је захваљући њему Србија ослободила Косово и Метохију, али и указао да треба бити свестан последица ратова у којима увек на хиљаде жена носе црнину.

         „Потичем из Крагујевца у којем је хиљаде жена болно утабало пут до гробља”, казао је Николић.

         Пре Николића студентима се обратио декан Правног факултета у Београду Сима Аврамовић, а потом је изведен уметнички програм посвећен Првом балканском рату.

         Приказани су кратки филмови о Првом балканском рату.

         (Политика)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари