Николић Лукашенку: Вучић и ја се знамо 25 година - он спроводи исту политику као и ја

ОДЛИКОВАО ОДЛАЗЕЋЕГ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ ОРДЕНОМ ПРИЈАТЕЉСТВА НАРОДА
  • Лукашенко Николићу: „Састао сам се с новоизабраним председником Србије Александром Вучићем у Пекингу. Уочио сам да јача темељ који смо ми поставили у обнављању наших пријатељских односа између православних народа Белорусије и Србије. Ја то видим по новоизабраном председнику. Он је апсолутно исто расположен, спроводећи политику пријатељства“

        ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко изјавио је данас у Минску на састанку са својим колегом из Србије Томиславом Николићем да очекује наставак политике јачање односа две земље, пренела је белоруска национална телевизија СТВ.

        „Састао сам се с новоизабраним председником Србије Александром Вучићем у Пекингу. Уочио сам да јача темељ који смо ми поставили у обнављању наших пријатељских односа између православних народа Белорусије и Србије. Ја то видим по новоизабраном председнику. Он је апсолутно исто расположен, спроводећи политику пријатељства“, рекао је Лукашенко.

        Николић је казао да се ништа неће изменити у односима две земље.

        „Вучић и ја се познајемо више од 25 година. Он спроводи исту политику као и ја. Тако да се ништа неће променити у односима Белорусије и Србије“, казао је Николић.

        Лукашенко је казао да трговинска размена није на задовољавајућем нивоу, али да се ипак последњих година повећала „десетине пута“.

        Николић је навео да су разне светске кризе утицале на ниво робне размене, и изразио наду да ће се „ускоро све променити“.

        Лукашенко је данас Николићу уручио Државну награду Белорусије Орден Пријатељства народа, за значајан допринос у јачању мира, пријатељских односа и сарадње две државе.

        Николић је данас допутовао у Минск, на позив Лукашенка, у радну посету Белорусији.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари