НИКОЛИЋ: Десет година смо трчали за „датумом“ и дошли до просјачког штапа

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ САОПШТИО ДА ЋЕ БЕОГРАД У ДАЉЕМ ПРОЦЕСУ ЕВРОПСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА ИМАТИ СВОЈЕ УСЛОВЕ

  • Србија ће испунити само услове које су морале да испуне друге државе за улазак у ЕУ. Без Косова и Метохије бисмо се осећали као човек у велелепној палати који је на смрт болестан
  • Нек размишља какав је човек онај ко нам тражи нешто наше. То је као да кажу дај нам једно дете, а сам изабери које. Рађај своју децу, а у моју не дирај.
  • СНС је за четири године постојања протресла Србију и сви су видели какав се „муљ наталожио”, а сада ће СНС да „протресе и ширу заједницу

        ПРЕДСЕДНИК Србије Томислав Николић саопштио је, наступивши на изборној скупштини СНС, да ће Србија у даљем процесу европских интеграција имати своје услове, јер нема разлога да трчи за датумом и папиром.

       „Припадамо великој светској породици народа, желимо да припадамо и европској породици. Знају нас добро, и шта можемо да испунимо и шта не можемо. Без Косова и Метохије бисмо се осећали као човек у велелепној палати који је на смрт болестан”, рекао је председник Србије.

       Председник Србије је на свечаној седници СНС-а у центру „Сава” рекао да Србија жели да сарађује, да не тражи ништа туђе и да нема намеру ни са ким да се свађа, али да никада, док постоји Српска напредна странка и друге политичке странке у Србији, неће дати оно што је њено, пренео је Танјуг.

       „Нек размишља какав је човек онај ко нам тражи нешто наше. То је као да кажу дај нам једно дете, а сам изабери које. Рађај своју децу, а у моју не дирај”, поручио је Николић.

       Николић је напоменуо да је десет година трчања Србију довело до просјачког штапа и да ће сада мало да мисли о себи. „На све стране имамо пријатеље, нека се такмиче ко ће да помогне Србији”, рекао је председник Републике.

       Николић је на скупштини СНС-а, чији је био председник до избора на функцију шефа државе, рекао да ће Србија испунити све услове које су морале да испуне друге државе, а да не треба да јој се постављају они услови који нису другима.

       Он је поручио да је Србија поносна и да „смо у великим тешкоћама и недаћама, али никада нисмо били у таквим недаћама да може свако да нас гази и неће”.

       Николић је истакао да је СНС за четири године постојања протресао Србију и да су сви видели какав се „муљ наталожио”, а сада ће да „протресе и ширу заједницу”. „Нисам вас оставио, само сам вам припојио и онај други део Србије који није био уз вас. Србија је наша мајка и колико смо спремни мајци да дамо - толико вредимо”, поручио је Николић.

       Он је члановима СНС-а - којима је обраћање почео реченицом: „Рачунајте да сам једним пољупцем све вас пољубио” - поручио да могу да иду само корак напред у односу на оно што је до сада постигнуто и да не смеју да изневере себе, идеал и принцип.

       Николић је истакао да је победа СНС-а дошла у последњи час, али да се не би свађали да су изгубили изборе. „Колико пута сам вам рекао да када имате примедбу на неког у странци, она није разлог да не говорите и да престанете да подижете своју странку. Увек је реците на време, да не дођемо у ситуацију да нам тужиоци говоре шта није ваљало док смо били на власти, а овима ће изгледа тужиоци да кажу шта није ваљало”, истакао је Николић.

       Он је поручио члановима СНС-а да не би били у тој странци да им је било до богатства и лаке зараде.

       Николић је поручио напредњацима и да сад треба да „запну као један” и да не сме да се догоди да грађанима за четири године кажу да није могло боље, јер је претходна власт оставила хаос. „Па шта ако је хаос, средићемо тај хаос”, обећао је председник Србије.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари