Нећу изгубити изборе 2012. јер због Србије не могу дозволити да победи Николић

ОВАКО НЕШТО МОЖЕ ДА КАЖЕ ЈЕДИНО

ПРЕДСЕДНИК ДС И ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ БОРИС ТАДИЋ

  • Са Николићем и његовим сарадницима, Србија би била у врло несигурним рукама, али сам спреман да помогнем Николићу на сваки начин да се изграђује као политичар и да артикулише нови политички идентитет
  • Николићу и његовима су потребна  и дела, а њих просто нема. Ја са њим не могу да формирам владу, јер не верујем да има способност да преузме одговорност за делове политичког система у веома комплексном времену у којем се налазимо, рекао Тадић за бањалучке Независне
  • Фaктu: Ево га опет: офуцано месијанство - само ја знам европски пут Србије, земља је једино са мном у сигурним рукама и има будућност, сви други су - опасност по Србију! Дакле: нико други нема право да победи, народ нема право да гласа ни за кога другог! А одавде је само корак до деловања по принципу: ми ћемо објавити своју победу како год народ гласао! Па и до октроисаног устава...

        БАЊАЛУКА,  (ФоНет) - Председник Србије Борис Тадић поручио је да следеће изборе неће изгубити, зато што не сме да дозволи да победи лидер Српске напредне странке Томислав Николић са својим сарадницима.

        Изборе нећу изгубити зато што то не смем да дозволим, јер би Србија била у врло несигурним рукама, рекао је Тадић у интервјуу за бањалучке Независне.

        „Разлог што сам се кандидовао за председника био је тај што сам видео да Томислав Николић сигурно побеђује на председничким изборима, што би земљу одвело на стрампутицу. Из истих разлога не могу да дозволим да Николић са својим сарадницима победи на изборима 2012. године“, рекао је Тадић.

        Према његовим речима, он је спреман да помогне Николићу на сваки начин да се изграђује као политичар и да артикулише нови политички идентитет.

        „Потребна су им и дела, а њих просто нема. Ја са њим не могу да формирам владу, јер не верујем да има способност да преузме одговорност за делове политичког система у веома комплексном времену у којем се налазимо“, објаснио је Тадић.

        Говорећи о ситуацији на Косову, Тадић је објаснио да када каже Србима да напусте барикаде, мисли на њихове животе.

        „Мислим на могућност Србије да брани наше интересе и интересе тих људи који су на барикадама. И интересе Срба који живе окружени Албанцима. О свима њима ја морам да водим рачуна, јер сам председник Србије. Морам да водим рачуна и о интересима Албанаца, јер и њих видим као грађане Србије“, рекао је Тадић.

        „Учинићу све да добијемо статус кандидата, али нећу прећи црвене линије које су јасно дефинисане. И никад нећу одустати да убеђујем моје европске саговорнике да и они то прихвате“, закључио је Тадић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари