„Суђење“ почиње 29.маја, генерал тражи да се појави у ратној униформи

ХАШКО ТУЖИЛАШТВО НАЈАВИЛО 410 СВЕДОКА И ЕКСПЕРАТА ПРОТИВ РАТКА МЛАДИЋА

  • Тужилаштву трибунала ће за главно испитивање сведока оптужбе бити потребно око 200 радних сати

        Заказан почетак изношења доказа оптужбе у процесу против бившег команданта Главног штаба војске Републике Српске, генерала Ратка Младића, за четвртак 29. марта.

        На прошлој статусној конференцији, одржаној крајем фебруара, потврђено је да ће суђење Младићу почети 14. маја ове године уводним речима тужиоца, а уколико то пожеле, постоји могућност да уводну реч одрже и адвокати одбране, па и сам оптужени.

        Две недеље касније, тачније 29. маја, оптужба ће на седмој по реду конференцији, почети са извођењем доказног поступка, увођењем у судницу свог првог сведока.  

        Тужилаштво је најавило да ће саслушати 410 сведока, укључујући и 25 експерата, од којих ће се свега 150 појавити у судници, док ће исказе осталих тужилаштво предложити већу да их уврсти у спис предмета, у писаној форми. Према прелиминарним проценама, тужилаштву ће за главно испитивање сведока оптужбе бити потребно око 200 радних сати.

        До 14. маја остаје још да видимо да ли је веће судије Алфонса Орија одобрило генералов захтев, да се у судници појави у ратној униформи и са генералском капом.

        Марија М. Зарић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари