Генералу се не може судити због два мождана удара!

Бранилац Ратка Младића у Хагу – Бранко Лукић – повукао очекивани потез

  • Петнаестоминутна расправа о Младићевом здрављу, за које одбрана тврди да је толико нарушено да му се не може судити, пошто је претрпео два мождана удара, одржана је без присуства јавности
  • Председник судског већа Алфон Ори наложио одбрани одговори до краја месеца на предлог да се Младићу прво суди за Сребреницу, а стекао се утисак да је забринут због могуће дужине процеса јер је рекао тужиоцима да би можда могли да се одрекну неких тачака оптужнице или одустану од доказа који се понављају

       ХАГ, (ФоНет) - Бивши командант Војске Републике Српске Ратко Младић, који је оптужен за геноцид, појавио се на статусној конференцији у Хашком трибуналу и изгледао много смиренији него у јулу, када је, упркос правилима трибунала, одбијао да скине капу, прекидао поступак и викао на судије, због чега је избачен из суднице.

       Данас је шездесетдеветогодишњи Младић, углавном, препустио свом адвокату Бранку Лукићу да говори.

       Петнаестоминутна расправа о Младићевом здрављу, за које одбрана тврди да је толико нарушено да му се не може судити, пошто је претрпео два мождана удара, одржана је без присуства јавности.

       Тужилаштво трибунала је затражило да судско веће раздвоји процес против Младића, с тим да би се му се прво судило поводом оптужбе за геноцид у Сребреници, где је 1995. године убијено више од 8.000 Муслимана.

       Председник судског већа Алфон Ори је наложио одбрани да на тај предлог одговори до краја месеца, јавља АП.

       Стекао се утисак да је Ори забринут због могуће дужине процеса, пошто је рекао тужиоцима да би можда могли да се одрекну неких тачака оптужнице или одустану од доказа који се понављају.

       Ори је упитао тужиоце када ће бити спремни да одбрани дају доказе који би могли бити у Младићеву корист.

       Тужилац Роберт Меклоски је наговестио да ће сви докази бити предати одбрани у року од неколико дана.

       Ори је изразио очекивање да ће "обе стране" исказати пуну решеност да суђење буде што брже и следећу статусну конференцију је заказао за 6. октобар, јавља ДПА.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари