Стојановић: Тражимо да генералу Младићу буде омогућено лечење у Србији или Русији

„СВИ ЋЕ НА СТАТУСНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ВИДЕТИ ДА ЈЕ ЈОШ ВИШЕ СМРШАО, ТЕ ДА ЈЕ ВРЛО СЛАБ“

         ЧЛАН тима одбране генерала Ратка Младића Миодраг Стојановић рекао је Срни да очекује да на статусној конференцији поново буде размотрен захтјв Младића за адекватно лечење у притворској јединици и омогућавање његових даљих претрага и лечења у Србији, односно Русији.

         Стојановић каже да је то редовна статусна конференција која је заказана за сутра на којој очекује да буде утврђено стање предмета, као и да буде испоштован рок за изјављивање жалбе.

         "Нама је предвиђено, после продужења рока, да до 4. августа предамо жалбу и ми смо се припремили да испоштујемо наведени рок", рекао је Стојановић и додао да су то очекивања у вези са овом статусном конференцијом.

         Стојановић је подсетио да је пре две недеље био код генерала Младића у посети, те да је стање непромењено.

         "Не могу износити детаље у вези са његовим здравственим стањем, али оно што ће сви видети на статусној конференцији јесте да је он још више смршао, те да је врло слаб", нагласио је Стојановић.

         Пред Међународним механизмом за кривичне судове сутра ће бити одржана статусна конференција у поступку против генерала Ратка Младића.

         Статусна конференција заказан је за 15.00 часова пред судијом Теодором Мероном.

         Генерал Ратко Младић налази се у притвору у Хагу од 2011. године, а првостепеном пресудом осуђен је на доживотну казну затвора.

(Срна)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари