Младићева одбрана тражи комплетну медицинску документацију и - одлагање пресуде

ТРАЖИ ДА ГЕНЕРАЛА ПРЕГЛЕДАЈУ ЛЕКАРИ ИЗ СРБИЈЕ И ДА СЕ УТВРДИ ДА ЛИ МОЖЕ ДА УЧЕСТВУЈЕ У ПРОЦЕСУ

        ОДБРАНА генерала Ратка Младића затражила је данас од Хашког трибунала да одложи изрицање пресуде, које је заказано за 22. новембар, док се не објави сва медицинска документација о његовом здравственом стању и утврди да ли је Младић процесно способан да учествује у поступку.

        Младићеви браниоци су поново дописом од судског већа затражили објаву целокупне медицинске документације, као и дозволу да га прегледају српски лекари и дају стручно мишљење.

        „Ми већ 10 месеци тражимо да се достави документација, и утврди да ли је генерал процесно способан јер се из снимака види да је претрпео низ можданих удара. Већи део смо добили, али не све. За тачну процену стања потребна је целокупна документација“, рекао је један од Младићевих адвоката у Хагу Бранко Лукић.

        Због тога су, како је указао, и затражили одлагање изрицања пресуде чија је објава заказана за 22. новембар.

        Првостепену пресуду, на коју постоји право жалбе, треба да донесе судско веће на челу са судијом Алфонсом Оријеом.

        Младић, који је био врховни командант Војске Републике Српске, оптужен је за ратне злочине почињене на територији Босне и Херцеговине током 1992. до 1995. године

        Хашко тужилаштво је у завршној речи крајем прошле године затражило од судског већа да Младића осуди на доживотни затвор, уз образложење да би краћа казна била „увреда за жртве, живе и мртве и увреда за правду“, док је одбрана тражила ослобађајућу пресуду.

        Танјуг 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари